artikel

Net geen ijs

Horeca

Beide desserts zijn net geen ijs, maar ze worden wel bevroren verwerkt en geserveerd. Gelato caldo en semi-freddo. Vooral de semi-freddo is sterk in opkomst het komende ijsseizoen. Speel hier op in en zet semi-freddo op zowel de ijskaart als op de drankenkaart.

Net geen ijs

Semi-freddo is een dessert dat bestaat uit onder meer room, eidooier, mascarpone en suikers. Deze ingrediënten worden omgeven door een kapsel (pan di spagná) dat gedrenkt is in een likeur. Zoals de naam aangeeft (semi-freddo betekent ‘halfkoud’) is het een minder koud product dan consumptie-ijs; het is een tussenvorm tussen ijs en patisserie, uitermate geschikt als dessert. Italiaanse ijsverkopers verkopen het ook aan plakken vanuit de vitrine. Ook in Nederland is semi-freddo inmiddels kant- en-klaar verkrijgbaar. U kunt er snel en gemakkelijk een representatief en lekker dessert van maken.

Bekijk hier semi-freddo recepten!

Gelato caldo is een soort ijsmousse op parfaitbasis. Het is gemaakt van vruchtenpulp vermengd met room en melk dat licht gevroren is.Door het opkloppen van de ingrediënten tijdens de bereiding is het dessert minder koud dan consumptie-ijs, maar dient het wel in de vriezer te worden bewaard. Zelfs in de koudere maanden worden deze ‘warme ijsjes’ verkocht uit de vitrines van de Italiaanse ijsverkopers.

Een interessante terrastrend: IJskoffie!

Reageer op dit artikel