artikel

Retro-trend: Granita’s!

Horeca

Granita is korrelig waterijs. De naam van het ijs stamt af van het Italiaanse woord ‘grana’ dat korrel betekent. In Nederland noemt men het gerecht ook wel ‘schaaf’ijs. Het Italiaanse ijs heeft zich inmiddels een plekje veroverd op de Nederlandse dessertkaart.

Retro-trend: Granita’s!

Granita is perfect geschikt voor warme zomerdag. Het ijs is samengesteld uit grote ijskristallen, en heeft daardoor een verkoelende en verfrissende uitwerking op uw gasten. Serveer granita’s ijskoud. De structuur hoort knapperig te zijn.

Bekijk hier granita-recepten!

Bijkomend voordeel voor de horecaondernemer is dat granita supergemakkelijk te maken is. De ijskast doet het meeste werk. Als de zomer goed wordt zal granita zeker een hit worden. Lift mee op dit succes en serveer granita als trendy ijsje!

Nog twee bijzondere ijssoorten: Semi-Freddo en Gelato Caldo!

Parfait: een romig ijsgerecht

Reageer op dit artikel