artikel

Sodexo

Horeca

Eén van de onderdelen bij de jurering is het gasttevredenheidsonderzoek. Daarin scoorde de Sodexo-locatie bij Prorail erg goed op de punten ‘Welkomstgevoel’, ‘Gastvrijheidsgevoel’ en ‘Service in het algemeen’.

Sodexo

Cateraar: Sodexho (<a href=”http://www.sodexho.nl”>www.sodexho.nl</a>)
Opdrachtgever: Prorail (<a href=”http://www.prorail.nl”>www.prorail.nl</a>)
Locatie: Moreelsepark 3, Utrecht
Cateringmanager: Hans Maas
Aantal medewerkers: 17 (15 parttimers)
Contract: Open calculatie
Omzet: 250.000 euro
Aantal gasten: 475 (lunch)
Gemiddelde besteding: €2,85
Openingstijden restaurant: 11.30 – 13.00 uur (restaurant)
9.00 – 15.00 uur (fresh counter)

Eén van de onderdelen bij de jurering is het gasttevredenheidsonderzoek. Daarin scoorde de Sodexo-locatie bij Prorail erg goed op de punten ‘Welkomstgevoel’, ‘Gastvrijheidsgevoel’ en ‘Service in het algemeen’. Dan worden de sterke punten die cateringmanager Hans Maas naar voren brengt (‘optimale dienstverlening’, ‘inspelen op wensen’ en ‘geen nee verkopen of een alternatief voorstellen’) ook opgemerkt door zijn gasten.

» Bekijk hier een fotoreportage

Het 17-man sterke team biedt ook vergaderservice en banqueting aan de opdrachtgever die de infrastructuur van het Nederlandse spoorwegennet beheert. Prorail’s facilitymanager Thom Oostrom is blij met Sodexo: ‘Door passie en inzet van medewerkers en management zijn de cateringactiviteiten bij ProRail sinds mei 2005 binnen no-time op een hoger niveau getild. Dit is dan ook in alles terug te vinden: een volledig nieuw bedrijfsrestaurant (zie foto), veel versbeleving en vaak à la minute bereide gezonde producten.’

Naast Sodexo-acties organiseert Prorail ook eigen acties als Biologische proeverij, Indonesische week en een viskraam met onder meer verse mosselen uit het pannetje en diverse visplateaus. Verder: zelf bereide Ik Kies Bewust-producten (IKB), sushi en belegde luxe broden van 60 cm (!). Met € 2,90 ligt de gemiddelde besteding per persoon ruim boven het landelijk gemiddelde van ± €2,50. In de extra verkoopunit, Fresh Counter, genoemd ligt deze besteding nog veel hoger: € 4,22. De sfeer zal ook hoog zijn, want door het jaar heen zijn er optredens van De Hartenbrekers en de ProRail-band gepland.

Reageer op dit artikel