artikel

Sodexo

Horeca

Zonder vaste menucyclus werken is niet alleen besteed aan restaurants die de catering niet hebben uitbesteed. Melita Odobasic (wat een prachtige naam!) werkt bij Sanoma Magazines ook niet volgens een vast stramien.

Sodexo

Cateraar: Sodexho (<a href=”http://www.sodexho.nl”>www.sodexho.nl</a>)
Opdrachtgever: Sanoma Magazines (<a href=”http://www.sanoma.nl”>www.sanoma.nl</a>)
Locatie: Jachthavenweg 124, Amsterdam
Cateringmanager: Melita Odobasic
Aantal medewerkers: 2 (1 parttime)
Contract: Aanneemsom o.b.v. vaste vergoeding per pandbewoner
Omzet: 102.000 euro
Aantal gasten: 20
Gemiddelde besteding: €3,40
Openingstijden restaurant: 12.00 – 13.00 uur

Zonder vaste menucyclus werken is niet alleen besteed aan restaurants die de catering niet hebben uitbesteed. Melita Odobasic (wat een prachtige naam!) werkt bij Sanoma Magazines ook niet volgens een vast stramien. ‘Ik kijk dagelijks wie er in huis zijn en daar stem ik het menu van de dag op af. Van de pandbewoners zijn er ook vaak een aantal in vergaderingen, wat direct invloed heeft op het aantal lunchgebruikers’, geeft ze aan. Melita bereid dagelijks verse salades, verse smoothies en luxe belegde broodjes. Daarnaast is er ook een beperkt warm assortiment zoals pizza, zelfbereide tosti’s en viskoekjes. Dat verraadt ook een voorliefde voor koken en bereiden.

» Bekijk hier een fotoreportage

Zeker als ze zegt: ‘Ik zou wel graag iets meer tijd hebben om meer verse lekkernijen te kunnen bereiden, zoals salades en fruitsalades. En een andere leverancier (een traiteur bijvoorbeeld), zodat ik kleinere hoeveelheden kan bestellen en dagelijks de beste producten (groente / fruit) kan laten bezorgen.’

Tja, tijd is een zeer kostbaar fenomeen binnen de bedrijfscatering. Mogelijk dat het daarmee bij de Misset Catering Awards van, pakweg, 2015 beter gesteld is.

Reageer op dit artikel