artikel

Ter Reede

Horeca

Over horecamatig gesproken. Die ‘andere’ Zeeuwse finalist heeft met haar Brasserie een prima troef in handen. Eén met een grote aantrekkingskracht. Deze wordt bezocht door iedereen.

Ter Reede

Cateraar: Eigen beheer
Opdrachtgever: Stichting Werkt voor Ouderen (<a href=”http://www.werktvoorouderen.nl”>www.werktvoorouderen.nl</a>)
Locatie: Ter Reede, Vredehoflaan 350, Vlissingen
Cateringmanager: drs. F.C.K. De Bruin
Aantal medewerkers: 20 (17 parttimers)
Contract: n.v.t.
Omzet: 400.000 euro
Aantal gasten: 100 – 150 (middag), 40 – 100 (avond)
Gemiddelde besteding: Divers
Openingstijden restaurant: 9.00 – 21.00 uur (dagelijks)

Over horecamatig gesproken. Die ‘andere’ Zeeuwse finalist heeft met haar Brasserie een prima troef in handen. Eén met een grote aantrekkingskracht. Deze wordt bezocht door (aldus de instelling): medewerkers, jonge senioren (55+), ‘best age’ senioren (80 jaar en ouder), bezoekers van bewoners en zelfs buurtbewoners. Bovendien worden de bezoekers vaak vergezeld van hun (klein)kinderen. Niet voor niets luidt het motto ‘Het huis is groter aan de binnenkant’. Gastvrijheid die de grenzen van het huis overstijgt.

» Bekijk hier een fotoreportage

Echte gastvrijheid dus. Daar valt voor de medewerkers ook niet aan te ontkomen overigens. Zij worden op strategische plekken achter de schermen geconfronteerd met de eigen gastvrijheidsregels. De cateringmedewerkers worden zelfs twee keer per jaar door Milo Berlijn getraind op de principes van gastvrijheid. ‘Ter Reede’ hanteert het begrip hospitality als een soort levensvisie. Overigens zijn niet alleen de cateringfaciliteiten uitstekend. Verder aanwezig: supermarkt, kapsalon, schoonheidsalon, fitness, atelier, bakkerij, kadoshop, bioscoop/theaterzaal en veelvuldig entertainment. Hier wil/hoef je toch nooit meer weg?!

Reageer op dit artikel