artikel

Apotheose

Horeca

Minister Ab Klink komt vandaag of morgen met een aanscherping van de rookcontroles, die worden uitgevoerd door medewerkers van de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA). Op dit moment voeren ongeveer 200 controleurs van de VWA rookcontroles uit in de horeca, zo meldt Trouw.

Apotheose

Aannemelijk is dat Klink extra controleurs toezegt om zo het rookverbod beter te handhaven. Woensdag praat de bewindsman met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) over de jongste ontwikkelingen in de horeca als gevolg van het rookverbod.

Duidelijk is dat het de laatste weken alsmaar chaotische wordt in de vaderlandse horeca. En dan vooral in kroegen. Het aantal cafés dat de asbak weer op tafel zet, stijgt met de dag. Cafés die zich wel aan het rookverbod houden, klaagt in toenemende mate over oneerlijke concurrentie door het negeren van het rookverbod bij collega-ondernemers.

Door de toenemende berichtgeving over stijgende irritaties als gevolg van het rookverbod, verscherpt het debat. Reacties bij rookberichten op MissetHoreca.nl nemen in aantal toe en worden steeds venijniger van toon. Het toont de emotionele lading van het onderwerp. Een lading die naar een apotheose werkt aanstaande woensdag wanneer KHN en Klink om de tafel zitten.

Reageer op dit artikel