artikel

Slogan

Horeca

Bar Slecht Rookbeleid en Bar en Boos. Dat zijn de slogans tijdens de rookdemonstratie op het Malieveld in Den Haag op zaterdag 29 november. Van 14.00 tot 18.00 uur vindt de demonstratie plaats. Dat meldt De Stichting Red de Kleine Horecaondernemer (KHO).

Slogan

Op de site van de stichting staat te lezen dat de kogel door de kerk is en dat de toestemming van de gemeente Den Haag om het Malieveld te gebruiken binnen is.

Tijdens deze manifestatie zullen artiesten hun anti-rookverbod nummers ten gehore brengen en zullen politici en andere bekende Nederlanders toespraken houden. Café-eigenaren uit het gehele land zullen bussen inzetten om tegenstanders van het rookverbod in de horeca naar Den Haag te transporteren. En, gezien de berichten die we uit onze regio’s ontvangen, zal het zaterdag in die bussen en op het Malieveld een gezellige boel gaan worden. Dat meldt KHO.

Ontheffing

KHO wil op 29 november een krachtig signaal afgeven aan de regering dat het rookverbod voor de kleine horecaondernemer onacceptabel is. ‘Een keuzevrijheid als het gaat om het wel of niet toestaan van roken in onze zaken is ons uitgangspunt. Daarom zullen we van de politiek eisen dat een uitzondering op het rookverbod wordt gemaakt en willen we voor de kleine horeca, indien gewenst, een ontheffing van het rookverbod gerealiseerd zien’, aldus KHO

KHO zal tijdens de demonstratie eisen dat ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) steun levert ‘in de strijd voor het behoud van de kleine horeca en dat kan alleen indien een ontheffing van het rookverbod mogelijk wordt gemaakt’.

Reageer op dit artikel