artikel

Wine Professional 2009: Toonaangevend met oog op de toekomst

Horeca

Op 12, 13 en 14 januari 2009 opent Amsterdam RAI zijn deuren voor de 7e editie van Wine Professional. Deze meest toonaangevende vakbeurs in de Benelux op het gebied van wijn en gastronomie onderscheidt zich door haar internationale én interactieve karakter.

Wine Professional 2009: Toonaangevend met oog op de toekomst

Speciale activiteiten met vooraanstaande chefs

De twee theaters op de beursvloer versterken het educatieve aspect van Wine Professional. Ze geven de wijnen en andere producten een culinaire / gastronomische context waarin ze het best tot hun recht komen. Vooraanstaande chefs verzorgen opnieuw het culinaire aspect. De organisatie is bijzonder verheugd dat naast de nationale top, ook een aantal internationale topchefs hun opwachting maken op Wine Professional: o.a. GaultMillau Chef van het Jaar België, Viki Geunes (’t Zilte in Mol, 18/20 punten GaultMillau, 2 sterren) en Jean-Georges Klein (L’Arnsbourg, Elzas, 18/20 punten GaultMillau, 3 sterren).

Tijdens deze editie is er onder meer aandacht voor de nieuwste wijntrend (waar geen druif aan te pas komt) die Europa en Amerika verovert: sake. Voor het voetlicht Hongarije, met zijn veelzijdige gastronomische wijnen en de ontelbare toepasbaarheid van Vinos de Jerez. De winnaars van de Grand Prix Mondivin maken hun opwachting en er worden net als vorig jaar speciale activiteiten ontwikkeld gericht op toekomstige horecaprofessionals, i.s.m. de sterrenklas van het ROC / Amsterdam Hotelschool. De afgelopen beursedities hebben bewezen dat deze speciale activiteiten voor zowel de bezoekers als de exposanten zelf een unieke toegevoegde waarde vertegenwoordigen.

Producenten, importeurs en vakbezoek van Wine Professional zijn zich sterk bewust van de internationale uitstraling die de beurs inmiddels heeft. In deze editie

uit zich dat onder meer in de prominente aanwezigheid van diverse wijnmakers, en buitenlandse topchefs.

Bezoekersinformatie

Wine Professional kent een zeer selectief uitnodigingsbeleid, dat los staat van de Horecava. De beurs is alleen toegankelijk voor professioneel geïnteresseerden met een uitnodiging van Wine Professional, via exposanten of via registratie op www.thewinesite.nl. Voor andere professionals bedraagt de toegangsprijs aan de kassa € 45,- op vertoon van een uittreksel van de Kamer van Koophandel.

Reageer op dit artikel