artikel

Fotoreportage Lekker 2007

Horeca

De bekendmaking van de tien beste restaurants in de nieuwe Lekkergids 2007 was op maandag weer goed voor een heleboel blije gezichten bij de culinaire hoofdrolspelers. In de Amsterdam Wharf in de hoofdstad was de pers verzameld om samen met de tien beste koks te horen wat de ranking was en om in de nieuwe gids te neuzen.

Fotoreportage Lekker 2007

De Amsterdam Wharf, een voormalig scheepsdok, was de locatie voor de perspresentatie van de nieuwe Lekker-gids.
Gezellige drukte voor de bekendmaking van de top tien van beste restaurants.
 Nieuw gezicht in de top tien: Ron Blaauw van het gelijknamige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel. ,,Dit had ik niet verwacht maar het is wel leuk. Ambitie is nu ons doel.’’
Al 27 jaar in de top tien: De Bokkedoorns in Overveen toch blijven chef Lucas Rive (links) en maître Peter Bruins (rechst) bescheiden over hun prestaties. Zij blijven op plek negen staan.
Stationair op plaats 8: restaurant Chapeau! in Bloemendaal. Sinds vorig jaar hoort chef-kok Jeroen Granneman bij de top tien van beste chefs.
Debuterend in de top tien: restaurant Cordial in Oss. Chef Roger Rassin (links) en maître Roy Pelgrim maakten er een feestelijk dagje Amsterdam van. ,,Ik ben supertrots’’, aldus Rassin.
Blijdschap bij Mario Ridder en zijn maître over de stijging van restaurant De Zwettheul in Schipluiden/Delft van plek tien naar zes. Ridder werkte tot voor kort als souschef bij Parkheuvel.
,,Dit is super. We hebben een rot jaar gehad. Dit doet ons goed na het verlies van de ster’’, uit Edwin Kats van La Rive (Amstelhotel, Amsterdam) zijn vreugde over de stijging van zevende naar de vijfde plaats.
Al knuffelend lopen Jacob Jan Boerma en Kim Veldman van De Leest in Vaassen over de rode loper naar het podium. De vierde plek blijft in hun handen en ze zijn ook nog eens het beste restaurant van Gelderland.
,,Er is er maar een die met paling werkt en dat is Jonnie’’, zegt Thérèse Boer. Nadat Lekker-hoofdredacteur Guido Nijssen drie ingrediënten noemt ter introductie van de nummer drie, weet Thérèse al dat zij en haar man met de Librije plaats drie hebben gekregen.
 Jonnie Boer kan zeker blijven lachen ondanks de verschuiving van plek twee naar drie. De Lekker-inspecteurs vinden hem nog steeds top.
Hans van Wolde van Beluga in Maastricht betreedt samen met gastvrouw en voormalig echtgenote Daniëlle de Boer het podium om de award voor de tweede plaats in ontvangst te nemen. ,,We doen het nog steeds samen.’’
Lachende gezichten bij Sergio Herman en maître Geoffery Hendrikse over de uitverkiezing van Oud Sluis in Sluis. ,,Super. We zijn hartstikke blij’’, laat Hendrikse weten.
Alle winnaars op een foto: de chefs en maîtres van de beste tien restaurants van Lekker 2007. Proost!
 Na de ceremonie kan het bladeren in de gids beginnen. Waar staan de bekenden en hoe komen ze er van af?
 Nieuwkomers in de top tien Ron Blaauw en Roy Pelgrim lezen wat er over hen geschreven staat.
Evert Groot (rechts) van La Rive in Amsterdam is net als zijn chef Edwin Kats blij dat er na een moeilijk jaar met verlies van een ster weer goede gidsenberichten zijn over La Rive.
. De pers stort zich massaal op winnaar Sergio Herman.
Jonnie Boer praat na met Lekkerhoofdredacteur Guido Nijssen
De afterparty.

Tekst: Bianca Roemaat

Foto’s: Michel Zoeter

Reageer op dit artikel