artikel

Ook op Wine Professional is duurzaam het toverwoord

Horeca

Wijnbeurs Wine Professional valt traditioneel samen met de eerste drie dagen van de Horecava. Net als ‘grote broer’ Horecava hanteert Wine Professional 2010 duurzaamheid als centraal thema voor de proeverijen, symposia en andere activiteiten op 11, 12 en 13 januari.

Ook op Wine Professional is duurzaam het toverwoord

Duurzaam investeren in de toekomst’, luidt het motto van Wine Professional 2010, de meest toonaangevende vakbeurs van de Benelux op het gebied van wijn en gastronomie. De achtste editie van de beurs gaat in op het maken van verstandige, verantwoorde keuzes op het gebied van wijn aan tafel. Daarmee doelt organisator The Wine & Food Association op kwaliteitswijnen en -producten waar de serieuze ondernemer ook in economisch minder florissante tijden mee vooruit kan. Meer specifiek slaat het thema duurzaam in de wijnwereld op biologische en biodynamische wijnbouw waarin de boeren oog hebben voor gezondheid en klimaat.

Educatie

Het investeren in de toekomst zoals in het motto verwoord is, wordt geuit door de verschillende educatieve programmaonderdelen. Met een informatief en praktijkgericht programma aan proeverijen, symposia en wijn- en spijspresentaties mikt Wine Professional op de jeugdige wijnprofessionals, die immers de toekomst van de branche vormen.

Net als vorig jaar zijn er ook op de editie 2010 speciale activiteiten waarin Wine Professional zich in samenwerking met de sterrenklas van het ROC Amsterdam richt op toekomstige horecaprofessionals. De kleinschaligheid die de afgelopen jaren een belangrijke rol heeft gespeeld bij het succes van de beurs, blijft gehandhaafd. Wel wordt The Wine & Food Association sinds vorig jaar ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland, Alliance Gastronomique, Jeunes Restaurateurs d’Europe, Les Patrons Cuisiniers en Relais Restaurants.

Op de beurs staan ruim honderd exposanten uit de wereld van wijn en delicatessen, waaronder veel internationale wijnmakers en buitenlandse topchefs. De twee proeftheaters op de beursvloer versterken het educatieve aspect van Wine Professional. Het programma in de theaters geeft de wijnen en andere producten een gastronomische context waarin ze het best tot hun recht komen. Vooraanstaande chefs uit binnen- en buitenland, waaronder verschillende GaultMillau Awardwinnaars, verzorgen het culinaire programma.

Prijzen

Geen Wine Professional zonder prijzen en prijswinnaars. Dus ook tijdens deze editie worden de beste wijn-spijscombinaties van de Grand Prix Mondivin en de Copa Jerez gepresenteerd. Daarnaast is er uiteraard ruim aandacht voor de bekendmaking van de regionale en landelijke winnaars in de Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie. Net als andere jaren kent de Gastronomische Groote Club de Wine Professional Diamond Award toe aan een persoon die zich binnen of in verband met de Nederlandse gastronomie op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt. De uitreiking is op maandag 11 januari tussen 18.00 en 20.00 uur. De Wine Professional Diamond Award is een speciaal door Amsterdam Diamond Center ontworpen reversspeld met een diamant van 0.4 karaat Briljant.

Wine Professional bezoeken?

Wine Professional valt samen met de eerste drie beursdagen van de Horecava 2010 en bevindt zich in de Europa Foyer en de Diamond Lounge van Amsterdam RAI. De wijnbeurs is op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 januari 2010 geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Wine Professional kent een zeer selectief uitnodigingsbeleid, dat los staat van de Horecava. De beurs is alleen toegankelijk voor professioneel geïnteresseerden met een uitnodiging van Wine Professional of exposanten, of via registratie op www.thewinesite.nl. Wie geen uitnodiging heeft, betaalt €50,- aan de kassa op vertoon van een uittreksel van de Kamer van Koophandel.

Reageer op dit artikel