artikel

Chinese krabrolls

Horeca

Ingrediënten voor 10 stuks:

  • 10 loempiavellen
  • 50 gram shii-take
  • 100 gram Thaise roerbakmix
  • 1 eetlepel Thaise pesto
  • 4 eetlepels olie
  • 100 gram krabsticks (surimi)
  • 1/2 flesjes springroll-saus

Bereidingswijze:

Laat het deeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien. Maak de shii-take schoon en hak ze heel fijn. Fruit de groenten en de shii-take met de pesto 5 minuten zachtjes in 1 eetlepel olie. Laat het mengsel afkoelen.

Snijd de krabsticks in reepjes. Halveer bij gebruik van filodeeg de vellen. Spreid de vellen uit en bestrijk ze dun met olie. Verdeel het groentemengsel en de krabreepjes over de deegvellen. Laat aan de zijkanten ca. 2 cm vrij. Sla de zijkanten van het deeg over de vulling. Bestrijk dit dun met olie en rol het deeg op. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bestrijk de pakketjes rondom met olie en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak de pakketjes in het midden van de oven in ca. 15 minuten krokant. Serveer ze met de saus.

Reageer op dit artikel