artikel

Gehakt Ras–El–Hanout

Horeca

Ingrediënten voor 16 stuks van 30 gr.:

500 g gehakt

4 verse rijpe vijgen

150 g ras–el–hanout

15 ml kokosmelk

1 ei

30 g knoflookcroutons

200 g cous cous

Bereidingswijze:

Verwijder de steelaanzet van de vijgen, was ze goed en snijd ze in grove stukken. Verwarm boter in een pan en bak daarin de vijgen aan.

Voeg er vervolgens het ras–el–hanoutmengsel aan toe en laat dit meebakken. Voeg een scheut kokosmelk toe en laat het geheel doorpruttelen tot de vijgen goed zijn opgekookt in de massa. Laat de massa afkoelen en kneed deze door het gehakt heen. Voeg er een eitje aan toe en wat vermalen knoflookcroutons voor de binding.

Laat het gehakt opstijven in de koeling. Maak er vervolgens kleine balletjes van, paneer deze in eiwit en vervolgens cous cous en prik ze op stokjes. Bewaar ze in de koeling frituur ze voor gebruik in olie.

Serveer de balletjes in afgeknipte witte fritezakjes en geef er een dipsaus bij van ras–el–hanout, crème fraîche en mayonaise.

Reageer op dit artikel