artikel

Komkommerschuitjes met haring en lente-uisalade

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 zoute haringen
  • à alternatief: Hollandse garnalen
  • 1 tomaat
  • 4 lente-uitjes
  • 4 eetlepels tuinkruiden yoghurtdressing
  • 1 komkommer
  • paprikapoeder

Bereidingswijze:

Verwijder de pitjes uit de tomaat en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de lente-uitjes in lange schuine plakjes. Verwijder de staarten van de haringen en snijd de haringfilets in dunne reepjes. Meng de tomaten met de lente-uitjes, de haring en de dressing.

Was de komkommer, snijd deze in de lengte doormidden en schep de pitjes eruit. Snijd de komkommerhelften in 6 stukken. Vul elk komkommerschuitje met de haring en lente-uisalade. Bestrooi de schuitjes met wat paprikapoeder en verdeel ze over 4 kleine bordjes. Lekker met roggebroodrondjes.