artikel

Cocktails

Horeca

Cocktails zijn een geliefd onderwerp op internet. Wie zich er een avondje mee wil vermaken, kan het best beginnen op cocktail.pagina.nl. Geheid dat je een paar uur zoet bent, maar daarna wel blijft zitten met een gigantische dorst.

De meeste cocktailsites zijn in het Engels, maar dat is niet zo’n probleem als het alleen om recepten gaat. Zelfs de website van onze eigen Bols is uitsluitend in het Engels. Wel een bezoekje waard trouwens, het adres is www.bolscocktails.com. Je kunt er je eigen bar inrichten met de drankjes en overige ingrediënten die je beschikbaar hebt, en vervolgens precies zien welke cocktails je met dat assortiment kunt maken. We hebben ze niet nageteld, maar Bols beweert meer dan tienduizend cocktails on line te hebben.

Smirnoff, www.smirnoff.com, heeft ook zoiets: de cocktailgenerator. Je kiest een aantal ingrediënten en dan kijkt de cocktailgenerator of hij daar iets mee kan brouwen. Probeer bijvoorbeeld: Smirnoff vodka (uiteraard), orange juice en white wine, en waarachtig, de cocktailgenerator zet je een Hollywood Boulevard voor.

Maar het zijn niet alleen de grote jongens die mooie cocktailsites hebben. Ook sommige particuliere websites zijn de moeite waard. Bijvoorbeeld de Cocktailbar van Henk Munster, op members.home.nl/hmunster/cocktailbar.htm. Een grote verzameling cocktails, ook alcoholvrij (!), keurig alfabetisch gerangschikt. Bovendien een pagina over de bar, met informatie over inrichting, benodigdheden, technieken enzovoorts.

Ook een bezoekje aan de website van bartender Peet Warmerdam, www.peet-cocktail-art.com, moet u zeker in het surfprogramma opnemen.

De meeste cocktailsites zijn in het Engels, maar dat is niet zo’n probleem als het alleen om recepten gaat. Zelfs de website van onze eigen Bols is uitsluitend in het Engels. Wel een bezoekje waard trouwens, het adres is www.bolscocktails.com. Je kunt er je eigen bar inrichten met de drankjes en overige ingrediënten die je beschikbaar hebt, en vervolgens precies zien welke cocktails je met dat assortiment kunt maken. We hebben ze niet nageteld, maar Bols beweert meer dan tienduizend cocktails on line te hebben.

Smirnoff, www.smirnoff.com, heeft ook zoiets: de cocktailgenerator. Je kiest een aantal ingrediënten en dan kijkt de cocktailgenerator of hij daar iets mee kan brouwen. Probeer bijvoorbeeld: Smirnoff vodka (uiteraard), orange juice en white wine, en waarachtig, de cocktailgenerator zet je een Hollywood Boulevard voor.

Maar het zijn niet alleen de grote jongens die mooie cocktailsites hebben. Ook sommige particuliere websites zijn de moeite waard. Bijvoorbeeld de Cocktailbar van Henk Munster, op members.home.nl/hmunster/cocktailbar.htm. Een grote verzameling cocktails, ook alcoholvrij (!), keurig alfabetisch gerangschikt. Bovendien een pagina over de bar, met informatie over inrichting, benodigdheden, technieken enzovoorts.

Ook een bezoekje aan de website van bartender Peet Warmerdam, www.peet-cocktail-art.com, moet u zeker in het surfprogramma opnemen.

Reageer op dit artikel