artikel

25 Twitteraars om te volgen in 2012

Horeca

Sociale media is volledig doorgebroken. Twitter, Facebook, LinkedIn, er is geen stoppen meer aan. Op Twitter zijn steeds meer horecaprofs te vinden. De een gewoon een beetje voor de fun, de ander weer razend serieus. MissetHoreca.nl heeft op basis van eigen ervaring een lijst samengesteld van twitteraars die je in onze ogen absoluut moet volgen.

25 Twitteraars om te volgen in 2012

@Dikke_Dries

Gevat, scherp en spitsvondig. Maar bovenal zichzelf, lijkt het. Twittert voor de lol staat er te lezen in zijn bio.

@vossius

Geen veelvraat op Twitter, maar altijd boeiend met verwijzingen naar kunstige creaties en inspirerende foodblogs.

@nivenkunz

Zonder poespas gewoon vertellen en laten zien wat je doet. Deze sterkok laat de keukendrempel verwijderen. O ja, praat ook gewoon terug. Prima!

@richardekkebus

Geregeld waaien er door onze Nederlandse sterrenchef leuke berichtjes en nieuwtjes over uit Azie. Heeft aardig gevoel voor beeld bij berichten.

@mennopost77

Toont regelmatig mooie opgemaakte borden uit de keuken van Ron Blaauw. Al vinden we de uithaal naar Misset laatst wat minder leuk ;-)

@gjvaartjes

Energieke chef van Landgoed Lauswolt gooit geregeld fraaie bordcreaties op Twitter. Het levert hem steevast een retweet op van zijn baas @mvangulick.

@hermannus

Twittert breed en is mede daarom interessant om te volgen. Immer sympathiek en scherp. Een echte terugprater.

@stephannijst

Werd bekend door Mijn Tent is Top, ging failliet en roert nu weer lekker in de pannen. De wendingen lees je in zijn berichten. Boeiend!

@horecatrainer

Twittert altijd en overal, behalve als ie slaapt. Tiktje onlangs de 25.000 berichten aan. Het gaat dan soms ook nergens over. Daar tussendoor soms toch mooie linkjes naar innovatieve sites. Antwoordt altijd en dat is sympathiek.

@bashoogland

Kijk eens hoe de directeur van Landal zijn product verkoopt via allerlei prijsvraagjes en puzzeltjes. Eentje in de categorie ‘grote halen, snel thuis’.

@rickkempen

Weet veel over bier en deelt dit graag via Twitter.

@culijoop

Dat Joop Braakhekke een eigen mening heeft, weten we. Maar goed om dit ook op Twitter te zien.

@basiliek

Rik Jansma twittert over van alles en nog wat. Laat weten wanneer hij de hond uitlaat en koffie drinkt, maar – en nu wordt het interessant – toont via Twitter soms fraaie gerechtjes. Gebruikt Twitter in de late uurtjes vaak als telefoon en is gangmaker achter het mysterie #haaskonijn

@bartblikman

Deze hotelmanager vervlecht prive en zakelijk door zijn berichten. Daarom is het soms even zoeken waar het over gaat en daarom is het zo leuk om ‘zo’n pak’ via Twitter te kunnen volgen tijdens zijn hardlooprondje door de wijk. Loopt trouwens best goed, die jongen.

@sergioherman

Een gokje, ik geef het toe. Heeft tot dusver nog niets getwitterd maar er schijnt wel het een en ander aan te komen. Alleen daarom al een reden om te volgen. Kan geen kwaad, lijkt me zo.

@delibrije

Jonnie zelf achter het stuur. Zoekt nog wat naar regelmaat in zijn twittergedrag, maar laat soms leuke tweetjes los. Bijvoorbeeld een foto van de driesterrenchef in duikerspak bij de Giethoornse plassen.

@renewildeman

Vitale general manager van 100-jarige Roode Leeuw in Amsterdam. Scheurt veel op de mountainbike door de duinen bij Haarlem, vindt twee dagen Occupy voor de deur voldoende en is regelmatig te vinden in Denemarken. Allemaal te weten gekomen via Twitter. Leuk om te volgen!

@carstenklint

Houdt via Twitter iedereen op de hoogte van zijn jaloersmakende werk. Veel culi-foto’s. Levendige conversatie met @jochemmyjer.

@etenmetmara

Culinair journalist Mara Grimm, verblijdt ons via Twitter met veel culinair nieuws, foto’s en recensies.

@stanhuygens

Van de Telegraaf. Zakt in tweets een beetje in de laatste tijd, maar nog altijd de moeite waard. Ook Telegraaf-collega @FelixWilbrink mag genoemd worden, noemt zichzelf culinist!

@LvdGrintenKHN

Lodewijk van der Grinten, voorman KHN. Houd via Twitter in de gaten wat Van der Grinten allemaal voor u doet.

@Macvandinther

Culinair journalist van @Volkskrant. Altijd goed om in de gaten te houden waar hij zich bevindt. Negeer zijn mopper-tweets voor ns, klm of misset horeca.

@ronblaauw

Frequent gebruiker van het medium. Veel interactie met collega-chefs en openhartige berichtjes. Soms wat cryptisch.

@Hanssteenbergen

Inspireert en deelt, voor de brede food-liefhebber.

@cielbleukeuken

Jong account, maar we verwachten veel leuke en inspirerende foto’s uit de keuken van Onno Kokmeijer in Amsterdam. De foto’s tot nu toe geven hoop!

Heb je aanvullingen op deze lijst? Plaats het hieronder in het reactieveld en vergeet niet jouw twittertip te motiveren. Laten we er samen een inspirerende en relevante lijst van maken.

Reageer op dit artikel