artikel

As much as you like

Horeca

In Amsterdam, vlak naast La Place van V&D, is een Chinees gevestigd. Hoe kan ik hier mijn brood verdienen met al die passerende, kooplustige Nederlanders en hongerende toeristen, zo vroeg deze ondernemer zich af. Of hij ooit gehoord heeft van het prijsinstrument dat je daarbij zou kunnen gebruiken is de vraag, maar hij paste het wel toe.

As much as you like

Intuïtief wellicht, en op een manier die geen enkele voorbijganger kan ontgaan. Boven de entree van dit bedrijf staat: Eat as much as you like in 1 hour, voor €7,50. Binnen staat een buffet met warme Chinese schepgerechten. Kleine bordjes, veel rijst en noedels. Bij aankomst wordt de tijd afgestempeld en kan de gast zijn gang gaan.

Handig; de ondernemer slaat op deze manier meerdere vliegen in één klap. Met de wetenschap dat er maar weinig mensen meer dan 500 gram per maaltijd eten, houdt hij de kostprijs binnen de perken en met het uur etenstijd stimuleert hij de omloopsnelheid.

Reageer op dit artikel