artikel

Bierbrouwerij De Halve Maan B.V.

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Absdaalseweg 2
4561 GG Hulst
Tel. (0114) 31 06 60

Assortiment
Alexis
Emelisse Noord-Bevelands Amber Abdijbier
Grof Geschut
Grouwe Bier
Dobbele Java * Testresultaat bierpanel Misset Horeca
Lazarus
Teutenbierke
Zeeuwsche Witte
Zweeuwsche Tripel
Zondebok

Bijzonderheden
Eind 1996 zag het er even naar uit dat de brouwerij wegens financiële problemen haar poorten zou moeten sluiten. Begin 1997 bleek echter dat de brouwerij een dreigende sluiting wist te voorkomen. In maart 1997 werden de brouwactiviteiten hervat. Henk Fitters was de nieuwe brouwmeester maar werd later opgevolgd door Mark Knoops.

Ontstaansgeschiedenis
De brouwerij dankt haar naam aan een deel van de verdedigingswerken van Hulst. Buiten de aarden vestingwal lagen vroeger steeds tussen twee ravelijnen de zogenaamde ‘halve manen’. Dit waren kleine driehoekige eilandjes in de vest, waarop enkele manschappen en een kanon geplaatst werden wanneer een vijandelijk leger de stad naderde. De brouwerij werd dicht in de buurt van de plaats waar vroeger zo’n eilandje lag gebouwd.

Reageer op dit artikel