artikel

Bilderberg vestigt hoop op Van Gogh en Floriade

Horeca

Bilderberg Hotels & Restaurants heeft in 2001 een omzet van 112,7 miljoen euro behaald. Dat is iets minder dan een jaar eerder (113,8 miljoen). Dat heeft Bilderberg, dat in Nederland over 25 vier- en vijfsterren hotels en drie alliantiepartners beschikt, vrijdag 8 maart bekendgemaakt.

De gemiddelde kamerbezetting en -prijs daalden het afgelopen jaar naar respectievelijk 62,5 procent en 98,64 euro. De operationele winst was met 30,8 miljoen euro 10,6 procent lager dan het topjaar 2000. Voor 2002 verwacht directeur H. Smits een ‘voorzichtig herstel’. ‘We zien voldoende kansen, mede door grote publiekstrekkers als de Van Gogh-Gauguintentoonstelling en de Floriade.’ Bilderberg maakt deel uit van het Britse beursgenoteerde hotelconcern QMH.

Reageer op dit artikel