artikel

Brand Bierbrouwerij B.V.

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Brouwerijstraat 2-8
Postbus 1
6320 AA Wijlre
tel.: (043) 450 82 82
fax : (043) 450 81 81
e-mail: info@brand.nl

Assortiment
Brand Pilsener
Brand Dubbelbock
Brand Imperator
Brand Meibock Bier * Testresultaat bierpanel Misset Horeca
Brand Oud Bruin
Brand Sylvester Bier
Urtyp
Cuvee

Bijzonderheden
Hoewel Brand bier altijd een sterke affiniteit heeft gehad met de horeca, nam in de loop van de jaren zestig ook de verkoop toe binnen het zogeheten ‘foodsegment’. Het belang daarvan is voor de Brand Bierbrouwerij in de loop de jaren verder toegenomen: bij de Brand Bierbrouwerij wordt inmiddels zo’n 500.000 hectoliter bier per jaar geproduceerd.

Ontstaansgeschiedenis
De Brand bierbrouwerij is de oudste brouwerij van Nederland, gevestigd te Wijlre in Limburg. Sinds 1871, toen de brouwerij eigendom werd van Frederik Edmond Brand, hebben inmiddels vier generaties Brand ervoor gezorgd dat de brouwerij vandaag de dag een zeer speciale plaats inneemt in Limburg. Pas tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, kreeg de Brand Bierbrouwerij meer bekendheid binnen de rest van Nederland.

Reageer op dit artikel