artikel

Bubbels veroveren Nederland

Horeca

Afgelopen weekend was het zonovergoten Mango’s Beachbar decor van de tweede edite ‘Bubbles on the Beach’ van Perswijn. Onder grote belangstelling van jong en oud werden ruim 60 verschillende mousserende wijnen geproefd.

Bubbels veroveren Nederland

De mousserende wijnen uit Frankrijk, Australië, Duitsland, Zuid Afrika, Spanje en Italië van 16 importeurs werden serieus geproef en vergeleken voor de verkiezing van de beste mousserende wijn van de dag.

Dat er voor iedereen een mousserende wijn te vinden was bleek wel uit de diversiteit in de Top-10. Drogere en zoetere wijnen (Fresita) wisselden elkaar af. Veel genoemd bij de aanwezige Sommeliers waren ook de Tjechische Mucha Chardonnay (Kurpershoek), Giro Ribot, Avantgarde, 2005, Chardonnay,Xarello, (Mireia’s) en de Villebois Brut Rosé 2005 Loire (Villebois).

» Bekijk hier een fotoreportage

Ook werden de beste Cava’s bekendgemaakt, gekozen door het Perswijn-panel.

Na het proeven en de mooie barbecuemaaltijd bleken nog 20 “proefparen” fit genoeg voor de Salsa workshop en bleef de Holland Casino Roulettetafel zeer in trek. Dankzij het prachtige zomerweer was ook het bubbelbad steeds goed gevuld. Tzar Caviaar en ook Reypenaar bleek prima te passen bij de wat steviger mousserende wijnen.

Reageer op dit artikel