artikel

Burgemeester zal nog wel bellen

Horeca

Ze is creatief, zet de restaurantbezoeker centraal en scoort nul procent ziekteverzuim. Grietje Zijlstra won gisteravond de Nationale Catering Award in de categorie Gastheerschap. Uit handen van jurylid Theo van Brussel kreeg deze ‘eerlijke gastvrouw’ wat ze verdiende. ‘Geweldig! Het is een stukje erkenning voor het werk’, laat Grietje in een eerste reactie zo’n half […]

Ze is creatief, zet de restaurantbezoeker centraal en scoort nul procent ziekteverzuim. Grietje Zijlstra won gisteravond de Nationale Catering Award in de categorie Gastheerschap. Uit handen van jurylid Theo van Brussel kreeg deze ‘eerlijke gastvrouw’ wat ze verdiende.

‘Geweldig! Het is een stukje erkenning voor het werk’, laat Grietje in een eerste reactie zo’n half uur na het in ontvangst nemen van de award weten. ‘Ik had het niet verwacht. Ik dacht dat Ans Leenen-Bakker van Paleis het Loo er met de prijs vandoor zou gaan, vanwege de fraaie locatie. Ik vind het fantastisch. Deze prijs heb ik mede te danken aan mijn collega Riek van de Laan. We vormen een hecht team en zonder haar ben ik niets.’

Zijlstra is beheerster namens Sodexho in het pand van de gemeente Aa en Hunze in Drenthe. Of de burgmeester al heeft gebeld? ‘De burgemeester zal nog wel even bellen. Of anders zie ik hem morgen op het werk. Want morgen gaan we gewoon weer verder. We blijven met de schoenen op de grond.’

Het cateringgeluk lijkt de nuchtere winnares toe te lachten. ‘Onlangs was ik al tweede in een cateringwedstrijd van Sodexho. Nu win ik zelfs een award. Dit is de kroon op drie jaar werken in de catering. Daarvoor heb ik zes jaar vrijwilligerswerk gedaan. De sollicitatie bij deze werkgever gaf me direct een goed gevoel. Werken met mensen, dat is het allermooist.’

Reageer op dit artikel