artikel

Burger King Schiphol blijft voorlopig dicht

Horeca

AMSTERDAM – Er bestaat grote onduidelijkheid over de oorzaak van de brand begin april bij Burger King op Schiphol. In verband met het onderzoek zal het restaurant nog een paar weken gesloten blijven.

Burger King Schiphol blijft voorlopig dicht

Ruim twee weken na het incident heeft de fastfoodketen nog steeds niet helder hoe het vuur is ontstaan. Aanvankelijk zocht men de oorzaak in een steekvlam in een grilloven. Personeel in de keuken zou op de bewuste zondag verschillende keren problemen hebben gehad met de apparatuur. Burger King trekt die lezing nu in twijfel, zo laat de directie van het concern weten via zijn externe woordvoerster, Daniëlle van den Bighelaer. ‘Waren het normale vlammen of toch iets anders? We weten het gewoon niet.’

Verdachte omstandigheden
De gedachte dat er meer aan de hand was dan een doorsnee keukenbrand wordt gevoed door het feit dat het technisch onderzoek van de politie nog steeds niet is afgerond. Het is de tweede keer in korte tijd dat onder verdachte omstandigheden brand is ontstaan in het luchthavengebouw. Een paar maanden geleden moest Schiphol ook al worden ontruimd. Bij dat incident ging het om brandstichting. ‘Vandaar dat de politie, maar ook de luchthavenautoriteiten, tot op de bodem uitgezocht willen hebben wat er is gebeurd’, zegt een medewerker van het hoofdkantoor van Burger King.

Gesloten
Los van het politieonderzoek laat Burger King zelf ook een onderzoek instellen naar de toedracht. Daarmee kan pas een begin worden gemaakt zo gauw het poltieonderzoek is afgerond. Het restaurant zal hierdoor nog zeker een paar weken gesloten blijven, zegt woordvoerster Van den Bighelaer. ‘Het is op dit moment volstrekt onduidelijk wanneer we weer gasten kunnen ontvangen. We zijn afhankelijk van de snelheid waarmee de recherche het technisch onderzoek afrondt.’
Het restaurant van Burger King, centraal gelegen op het Schiphol Plaza, is afgezet met houten schotten. Tafels staan opgestapeld. Niet bepaald een mooi visitekaartje. Zeker niet op een internationale luchthaven die dagelijks vele duizenden passagiers verwerkt. Burger King loopt door de tijdelijke sluiting forse omzetten mis. Het restaurant op de luchthaven is de best renderende Burger King ter wereld.

Check
De brand heeft vooralsnog niet geleid tot verscherping van de controle van apparatuur in de keukens van het fastfoodconcern. Volgens Van den Bighelaer is die controle al meer dan voldoende. Drie keer per maand worden ovens en andere apparaten aan een check onderworpen. Burger King heeft in de brand geen aanleiding gezien voor extra beveiligingsmaatregelen in de restaurants.

Reageer op dit artikel