artikel

De smaak van Frankrijk

Horeca

De smaak van Frankrijk

De smaak van Frankrijk

Een mengeling van een reis-, foto-, kook- en wijnboek

384 pagina’s in twee delen, gebonden met insteekhoes, 17 x 25 cm, geheel in kleur

Prijs : € 49,90

Bestellen>>>

Rondje Frankrijk

Een mengeling van een reis-, foto-, kook- en wijnboek. Zo is de tweedelige publicatie De Smaak van Frankrijk. De regionale keuken van Frankrijk & De Regionale wijnen van Frankrijk te typeren. Beide boeken geven een uitgebreide uitleg over twaalf regio’s in Frankrijk. De een doet dat aan de hand van chef-koks, die een menu koken met zoveel mogelijk producten uit hun regio (inclusief recepten). Het boek over de wijnen is meer een leesboek, waarvoor je echt even moet gaan zitten. Toch bieden de publicaties samen een goede kijk op Frankrijk, door de ogen van fotograaf en wijnschrijver Erik Spaans.

(Dit was een recensie van MissetHoreca 44 d.d. 03-10-2006)

In deel 1, De regionale keuken van Frankrijk, geeft Erik Spaans duidelijke uitleg over heerlijke gerechten van 13 verschillende Franse topchefs, die al sinds

mensenheugenis in de betreffende streek worden gemaakt: voor-, hoofd en nagerechten en natuurlijk het o zo Franse kaasplateau. Uiteraard kan de lezer ook zelf aan de slag met de bijbehorende recepten. Alle gerechten zijn voorzien van deskundig wijnadvies door de beste sommeliers. Bovendien wordt door het hele boek heen voor nadere uitleg verwezen naar deel 2, De regionale wijnen van Frankrijk, waarin de streken, de smaken, de druiven en alles wat men rondom wijn kan beleven, wordt uitgelegd. Al met al een unieke combinatie van eten, drinken, geschiedenis en cultuur.

Reageer op dit artikel