artikel

De wortels van De Echoput

Horeca

De wortels van De Echoput

De wortels van De Echoput

De mooiste gerechten met wild en paddenstoelen

144 pagina’s, gebonden, 24 x 32 cm, geheel in kleur

Prijs : € 32,50

Bestellen>>>

De wortels van De Echoput: prachtig en inspirerend kookboek voor liefhebbers van wild en paddenstoelen; nieuwe gerechten en nieuwe uitdagingen.

Geniet nu ook thuis van de fijnste gerechten uit de natuur. Proef en ervaar de culinaire heerlijkheden die restaurant de Echoput en de Veluwe te bieden hebben.

Een kleine greep uit de kaart: Rillettes van konijn met riesling en voorjaarskruiden, Mousse van watersnip met bosbessengelei en getoaste brioche, Tartelette van kastanjeboleten met schuimige peterseliewortel, Konijn gevuld met medjoul-dadels en ganzenlever, Gestoofde moeflon met chiffonnade van kropsla verpakt in truffel.

De wortels van De Echoput is meer dan alleen een kookboek. Het is kookboek met een schat aan achtergrondinformatie:

Wild – het culinaire wild en de jachtkalender.

Paddenstoelen – het eten en bewaren van paddenstoelen en de soorten paddenstoelen.

Wijn – over wijn aan tafel, wijnkaarten van restaurants en het combineren van wijn en gerechten.

Koken – de essentie van koken, kooktechnieken en over exact koken.

Smaak – over de smaakleer en de essentie van smaak.

De Echoput heeft iets met wortels; letterlijk en figuurlijk. De Echoput is trots op zijn wortels. De put zelf en de Veluwse omgeving hebben hun stempel gedrukt op de ontwikkeling van het restaurant. De keuken en de filosofie zijn als het ware een natuurlijk gevolg van zijn omgeving en de geschiedenis. Net zoals een grote wijn een natuurlijk gevolg is van een druivenstok die in ideale omstandigheden kan groeien. En beter wordt naarmate de wortels dieper in de bodem doordringen. De Echoput heeft een verhaal te vertellen, al vijftig jaar. Vijftig jaar Echoput betekent vijftig jaar ontwikkeling. Van een eenvoudige uitspanning bij een toeristische attractie tot een luxe hotel met internationale allure. Kookenthousiasten kunnen thuis genieten van de nieuwe smakelijke gerechten uit de natuur: Wild- en paddenstoelgerechten voeren de boventoon. In die zin is dit boek de opvolger van succesvolle titels zoals Wildgerechten, de vier seizoenen van een toprestaurant en De Echoput, Tachtig Wild- en Paddenstoelengerechten. Het nieuwe boek verschijnt bij de heropening van het volledig herbouwde restaurant met luxe hotelaccommodatie. Peter Klosse is uitgegroeid tot een gerespecteerde auteur op culinair en gastronomisch gebied.

Reageer op dit artikel