artikel

Debatteren over vers

Horeca

Op woensdag 18 september vindt er in de Apeldoornse Americahal een interessant debat plaats voor voedingsdiensten van zorginstellingen. Dit gebeurt tijdens de Deli XL Food & Facility Fair 2002, die dit jaar als thema heeft ‘Een wereld van Vers’. In het kader van dit thema organiseert het Koksgilde, in samenwerking met Deli XL en Catering Magazine, het Koksgilde Versdebat. Wat moet u zich daar bij voorstellen?

Debatteren over vers

Vooraanstaande medewerkers uit de voedingsdienst gaan onder leiding van niemand minder dan Joop Braakhekke in debat met fabrikanten en versleveranciers over de stelling ‘binnen de zorg is vers een utopie’. Is dat zo, zult u zich misschien afvragen. Is vers werkelijk een utopie? Is het te duur, te bewerkelijk, te gevoelig om met verse ingrediënten te werken? Bepalen de fabrikanten wat er op de borden komt? Wat is vers eigenlijk? En hoe belangrijk is het feitelijk om verse ingrediënten op het bord te hebben liggen?

U kunt mee debatteren. Hoe meer meningen, hoe interessanter de discussie. De bedoeling is dat het debat de vorm krijgt van Het Lagerhuis. U weet wel, die succesvolle televisieformule waarin debaters strijden om hun gelijk, maar ook om de titel ‘beste debater’. Joop Braakhekke fungeert als opperrechter. Hij geeft aan het eind van elk debatonderdeel zijn mening en bepaalt uiteindelijk wie de beste debater is. Die krijgt een beker overhandigd.

Het debat wordt gevoerd aan de hand van een aantal prikkelende stellingen over vers. Erik Driessen van Foodstep leidt alles in goede banen en zorgt dat de discussie niet uit de hand loopt. De officiële debaters komen uit alle hoeken van de voedingsdienst; er zitten fabrikanten in, maar ook een diëtist, een versleverancier, een vertegenwoordiger van de cliëntenraad, de groothandel en de vakpers. En ook het publiek krijgt regelmatig de gelegenheid te reageren. Het publiek mag uiteindelijk stemmen over wie de winnaar wordt van het debat.

Het versdebat is gratis toegankelijk voor alle leden van het Koksgilde en de klanten van Deli XL. Het vindt plaats van 10.30 tot 12.30 uur en na afloop is er mogelijkheid tot lunchen. Meer informatie over het versdebat is verkrijgbaar bij het Koksgilde: telefoon (0318) 64 30 93, fax (0318) 64 29 37 of www.koksgilde.nl. Meer informatie over de Deli XL Food & Facility Fair 2002 is verkrijgbaar bij deli XL Marketing & communicatie: telefoon (0318) 67 89 07 of e-mail: john-van-der.togt@ahold.com.