artikel

Deli XL komt met instellingsformule

Horeca

Groothandel Deli XL denkt zorginstellingen en de kleinzakelijke markt gelukkig te kunnen maken met de gloednieuwe eigen formule ‘binnen’. Deli XL constateerde een aantal ontwikkelingen in de zorgsector die een nieuwe aanpak naar eigen zeggen mogelijk, of liever nog, noodzakelijk maken.

De formule ‘binnen’ combineert de coffeecorner, die volgens het bedrijf aan een duidelijke opmars bezig is in de instellingswereld, en het ziekenhuiswinkeltje, dat juist door bezuinigingsmaatregelen uit diverse organisaties wordt of werd geschrapt. ‘De formule is nog niet operationeel, maar we gaan er nu de markt mee op. Als het goed is, wordt hij de komende maanden in diverse instellingen geïntroduceerd’, vertelt Andrea Maasland namens Deli XL.

De groothandel baseert ‘binnen’ op de geconstateerde trends en ontwikkelingen in de zorg. ‘De ontwikkelingen binnen de sector zijn de laatste jaren steeds zorgwekkender geworden. De budgetten worden gekort, de tijd per bed en patiënt wordt steeds minder en het eind is nog niet in zicht. Met name aandacht, het ‘praatje’ met een verzorgende, is een schaars goed aan het worden. Toch blijven bewoners of patiënten onverminderd behoefte hebben de dag te breken en mogelijkheden te hebben om het verblijf in een bejaardenhuis of inrichting aangenaam door te brengen.’

Aan de ene kant ziet Deli XL in steeds meer zorginstellingen dat aan het al bestaande winkeltje een coffeecorner gekoppeld wordt. Om zowel de bewoners en patiënten als hun bezoekers en het personeel een aangename ‘break’ te bieden. Aan de andere kant constateert de groothandel dat in de lijn van krappere budgetten veel organisaties overwegen het winkeltje te schrappen.

Echter, zo suggereert de Ahold-dochter, in plaats van het winkeltje uit kostenoverwegingen te schrappen kan ook besloten worden een investering te doen, zodat een upgrading van de service ontstaat. Uiteraard suggereert Deli XL zijn eigen nieuwe formule ‘binnen’als de ideale oplossing voor dit dilemma.

Meer omzet
Volgens Deli XL versterken de verschillende aspecten van deze opzet elkaar, waardoor ze samen meer ‘traffic’ en dus ook meer omzet genereren. De formule kan hierdoor deels zichzelf financieren en is geschikt voor niet alleen de institutionele wereld, maar ook voor de kleinzakelijke markt. Aldus de groothandel.

De formule ‘binnen’is geheel modulair op te bouwen en op die manier voor alle soorten instellingen geschikt, vertelt Andrea Maasland. Een bewoner van een bejaardenhuis heeft nu eenmaal andere wensen dan iemand in een gezinsvervangend tehuis. Door de modulaire opbouw is niet alleen het assortiment in het winkeltje, maar ook de aankleding en sfeer van het geheel aan te passen aan de betreffende instelling.

Reageer op dit artikel