artikel

Disneyland Parijs meer dan pretpark

Horeca

Ruim veertig journalisten, eventmanagers en eventorganisatoren, aangevuld met tientallen buitenlandse collega’s, hebben Disneyland Parijs bezocht om een beeld te krijgen van de event- en conferentiemogelijkheden van het pretpark. Op uitnodiging van Disneyland resort Paris en NS Internationaal kreeg de groep op 11 en 12 mei een rondleiding: van Mickey en achtbanen tot conferentiezalen en hotels.

Disneyland Parijs meer dan pretpark

Speciaal voor de vakjournalisten en de evenementbeslissers en -organisatoren had Disney een programma met teambuildingsactiviteiten in elkaar gezet. Op het grote meer, omringd door de Disney-hotels, werd gevaren in rafts en speedboten. Buiten het park reden buggy’s door het Franse landschap en ook tafelvoetbal met 40 personen is goed voor de (team)sfeer.

Om de mogelijkheden van de sprookjesachtige locatie goed in beeld te brengen, was er voor de internationale groep een feest in een grote conferentiezaal georganiseerd. Disneyland biedt de mogelijkheid om ’s avonds na sluiting van het park ook delen van het park af te huren. Gasten kunnen na een perfect buffet en heerlijke Franse champagne even uitwaaien in de attracties. Voor de event-groep had Disney de nieuwe Buzz Lightyear-attractie en Space Mountain geopend. In combinatie met het exclusieve eten, vuurwerk, muziek en de zwoele temperaturen was het een geslaagde avond, waar de diverse eventorganisatoren zeer over te spreken waren. De internationale afterparty in de Hurricane-discotheek duurde tot in de late uurtjes.

Ook de mogelijkheden voor conferenties en meetings in Disneyland resort Parijs zijn uitgebreid. In totaal beschikt het park over 13 hotels met 7800 kamers, 17.000 vierkante meter aan conferentiezalen en natuurlijk een park dat voor een evenement ruimte biedt aan 50 tot 25.000 gasten. De hotels die variëren van redelijk luxe tot luxe beschikken over kamers in diverse gradaties. Daarnaast hebben alle hotels diverse vergader- en conferentiezalen.

NS Internationaal
De reis naar Parijs ging vanaf Brussel met de snelle Thalys-trein. Zeer comfortabel en snel: in anderhalf uur van Brussel naar het speciale Disney-station bij Parijs. NS Internationaal, mede-initiatiefnemer voor de eventreis, presenteerde in Parijs de nieuwe dienstregeling voor de Thalysverbinding Amsterdam-Parijs.

De ingebruikname van het traject HSL-zuid maakt het vanaf 2007-2008 mogelijk om vanuit Rotterdam binnen drie uur in Parijs te zijn. Dan mag de snelle Thalys in Nederland namelijk ook op volle snelheid rijden. De NS denkt hiermee een goede slag te slaan op zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Voor meer informatie over de Business-mogelijkheden in Disneyland resort Parijs: www.drpbusiness.com
Meer informatie over de Thalys:
www.thalys.com

Reageer op dit artikel