artikel

Drie snelle pitabroodjes

Horeca

In plaats van een Hollandse uitsmijter ham en kaas serveert Corjan Hoogerheide van De Peperboom in Veere liever een gebakken eitje met serranoham en manchegokaas op een pitabroodje. Een beetje Mediterraan en net even anders. Drie snelle gerechten met pitabroodjes in de hoofdrol.

Drie snelle pitabroodjes

Wie Veere zegt, weet gelijk dat het om een Zeeuws kuststadje met veel historische panden gaat. Restaurant De Peperboom vlakbij de kade verwijst naar het rijke verleden van de stad. De taverne uit de 18e eeuw is vernoemd naar een compagnieschip. De kapitein hiervan was een inwoner van Veere.

Een gastvrij persoon, zo meldt een brochure van het restaurant. De link is duidelijk.Heeft Veere in de winter 3000 inwoners, zomers zijn het er meer. Dan trekken veel toeristen naar de kustplaats. Voor De Peperboom de tijd om geld te verdienen. ‘We zitten bijna elke dag vol’, vertelt chef-kok Corjan Hoogerheide. Sommigen fietsen ’s ochtends al langs om te reserveren en zeker te zijn van een plekje in de taverne.

De menukaart van De Peperboom is gevarieerd en bevat veel vis. Niet zo vreemd, gezien de ligging aan de kust. ‘We hebben twee verschillende visleveranciers en bieden op een krijtbord gerechten met dagvangsten aan’, vertelt medewerker in de bediening Abel van de Sande. Hij prijst de daggerechten graag aan tafel bij zijn gasten aan op een informele manier. ‘Onze bediening is niet stijf. Bij ons eten gasten in een relaxte sfeer.’

Op de lunchkaart prijken eenvoudige gerechten als pannenkoeken en stokbroodjes maar ook eigen creaties van de chef. ‘Het serveren van een uitsmijter ham-kaas is te simpel. Wij presenteren het graag net even anders.’ Hoogerheide heeft bijvoorbeeld een eigen variatie op de uitsmijter ham-kaas bedacht: een gebakken ei op een pitabroodje gevuld met manchegokaas en serranoham. De mediterrane keuken is voor de chef-kok hier een inspiratiebron. Zo ook bij zijn tweede gerecht: een pitabroodje als pizza met mozarella, tapenade, zeebaars, mossel en St. Jakobsschelpen. Voor het derde gerecht bleef de chef-kok iets dichter bij de Nederlandse keuken: een pitabroodje gevuld met gerookte kipsalade.

Wie Veere zegt, weet gelijk dat het om een Zeeuws kuststadje met veel historische panden gaat. Restaurant De Peperboom vlakbij de kade verwijst naar het rijke verleden van de stad. De taverne uit de 18e eeuw is vernoemd naar een compagnieschip. De kapitein hiervan was een inwoner van Veere.

Een gastvrij persoon, zo meldt een brochure van het restaurant. De link is duidelijk.Heeft Veere in de winter 3000 inwoners, zomers zijn het er meer. Dan trekken veel toeristen naar de kustplaats. Voor De Peperboom de tijd om geld te verdienen. ‘We zitten bijna elke dag vol’, vertelt chef-kok Corjan Hoogerheide. Sommigen fietsen ’s ochtends al langs om te reserveren en zeker te zijn van een plekje in de taverne.

De menukaart van De Peperboom is gevarieerd en bevat veel vis. Niet zo vreemd, gezien de ligging aan de kust. ‘We hebben twee verschillende visleveranciers en bieden op een krijtbord gerechten met dagvangsten aan’, vertelt medewerker in de bediening Abel van de Sande. Hij prijst de daggerechten graag aan tafel bij zijn gasten aan op een informele manier. ‘Onze bediening is niet stijf. Bij ons eten gasten in een relaxte sfeer.’

Op de lunchkaart prijken eenvoudige gerechten als pannenkoeken en stokbroodjes maar ook eigen creaties van de chef. ‘Het serveren van een uitsmijter ham-kaas is te simpel. Wij presenteren het graag net even anders.’ Hoogerheide heeft bijvoorbeeld een eigen variatie op de uitsmijter ham-kaas bedacht: een gebakken ei op een pitabroodje gevuld met manchegokaas en serranoham. De mediterrane keuken is voor de chef-kok hier een inspiratiebron. Zo ook bij zijn tweede gerecht: een pitabroodje als pizza met mozarella, tapenade, zeebaars, mossel en St. Jakobsschelpen. Voor het derde gerecht bleef de chef-kok iets dichter bij de Nederlandse keuken: een pitabroodje gevuld met gerookte kipsalade.

Reageer op dit artikel