artikel

Edwin Kuipers, Bart Verkuijlen en Natalie Hellings: beste biertappers

Horeca

Edwin Kuipers van café Touche in Arnhem en Bart Verkuijlen en Natalie Hellings van grand café Neptunus in Nuenen zijn woensdag op de BBB tot biertapkampioenen van Nederland uitgeroepen. De organisatie van de wedstrijd was in handen van het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK).

Edwin Kuipers, Bart Verkuijlen en Natalie Hellings: beste biertappers

Voorafgaand aan de finale waren er 47 regionale voorrondes in de categorieën individuelen en teams waaraan in totaal meer dan 4000 tappers en tapsters meededen. Woensdag streden vanaf 10.00 uur ’s ochtends de winnaars van deze voorronden om de nationale titel.
De jury lette met name op presentatie, vakmanschap, de gastheerrol en het getapte glas bier. Na een spannende wedstrijd en een optreden van Corry Konings werden de winnaars bekendgemaakt. In de categorie individueel werd Ton Opgenhaffen van hotel-café Cornerhouse in Geleen tweede. Sjoerd Holders van café De Bank in Doetinchem werd derde. In de categorie teams mochten Eric Jansen en Arjan Verrips van brasserie De Waard in Wilnis de tweede prijs in ontvangst nemen. Loek van Tiel en Patricia Trommelen van café De Magneet in Den Haag werden derde.
De wedstrijden worden al 48 jaar door het CBK georganiseerd. ‘Een uitstekend getapt of geschonken glas bier is een van de visitekaartjes van een horeconderneming. Dat geeft het belang van dergelijke wedstrijden aan’, aldus het CBK.

Lees voor meer nieuws over de BBB:

Marco Berends maakt Lekkerste Snackmenu

Kurhaus Hotel winnaar Keltum-Gero trofee

Joop Pauwe wint wedstrijd ‘oesters openen’ Ronald Kuiters maakt lekkerste pizza Patrick Tentij: beste vegetarische menu Wijnevenement KHN: extra eurocompensatie Discussie hoteliers: ‘Douchen op de gang kan niet meer’ EFFF: niveau belangrijker dan omvang Kookwedstrijd: militairen zeggen af Brandpreventie moet, ook op de BBB Gilde Opleidingen Venlo wint kookwedstrijd Eerste beursdag BBB goed bezocht BBB mooier en groter dan ooit Ruim 300 exposanten op BBB

Reageer op dit artikel