artikel

Een hotel op het dak van de wereld

Horeca

Een hotel op het dak van de wereld

Een hotel op het dak van de wereld

Vijf jaar in Tibet – Een vergelijking met Fawlty Towers is onvermijdelijk, maar dit is leuker!

283 pagina’s, paperback, 12 x 18 cm

Prijs : € 7,95

Bestellen>>>

Maar weinig buitenlanders hebben voet gezet op Tibetaanse bodem. Alex Le Sueur bracht er vijf uitzonderlijke jaren door toen hij werkte voor een internationale hotelketen. Met de adembenemende schoonheid van de Himalaya op de achtergrond, vertelt hij een zowel zeer vermakelijk als verhelderend verhaal. Een vliegenplaag tijdens een staatsbanket, de onverwachte bezorging van levende slangen, de overheersende aanwezigheid van yakvlees op het menu, de verboden Miss Tibet-verkiezing en de dood van een gast zijn slechts enkele van de problemen die Le Sueur als hotelmanager in het ‘Fawlty Towers’ van Llasa tegenkomt. Le Sueur beschrijft naast zijn dagelijkse belevenissen de culturele achtergrond van Tibet en geeft zo een fascinerend beeld van een land dat vrijwel ondoordringbaar is voor de hedendaagse reiziger.

Reageer op dit artikel