artikel

Eetbaar servies voor bezoekers en bewoners Noorder Dierenpark

Horeca

EMMEN – Het Noorder Dierenpark in Emmen start met eetbaar servies dat gemaakt is van bananenbladeren. Nadat gasten ervan gegeten hebben, en de etensresten ervan verwijderd zijn, mogen de dieren het oppeuzelen. De dierentuin is nog op zoek naar partners om in Zuid-Amerika een fabriek voor eetbaar servies op te zetten.

Eetbaar servies voor bezoekers en bewoners Noorder Dierenpark

Het plan past in de ecologische werkwijze van het Noorder Dierenpark. Vrijwel alle gebruikte producten zijn ecologisch verantwoord. Door bananenbladeren als servies te gebruiken, zijn de bananenproducenten in Zuid-Amerika van een afvalproduct verlost.
Het Emmer dierenpark hoopt hiermee verder extra werkgelegenheid te scheppen. Als het eetbare servies aanslaat, brengt de dierentuin het product op de markt. De bedoeling is dat volgend jaar de dieren de eerste eetbare bananenborden kunnen eten.