artikel

Finalerondes kennistest live op horecava

Horeca

De zestien finalisten van de Misset Horeca Kennistest zijn bekend. Zij moeten voor een live-publiek de finalerondes spelen op de Horecava. De kandidaten worden door quizmaster en hoofdredacteur Hans Steenbergen zwaar op de proef gesteld.

Finalerondes kennistest live op horecava

Onder de finalisten zijn er een zevental die voor de tweede keer de test live spelen op de Horecava. Hoewel zij er vorig jaar ook bij waren en ervaren spelers zijn, zegt dit nog niets over de uiteindelijke plaatsing. Op het podium van het NK Horecava in hal 7 strijden de beste vier testspelers per categorie om een geldbedrag van €1000,-. De finalevragen bestaan niet alleen uit de online testvragen, ook nieuwe stellingen en videovragen komen op het grote scherm te voorschijn. Finalisten moeten al hun kennis uit de kast halen om vragen goed te beantwoorden. In tegenstelling tot de online test, gaat het tijdens de finale niet om de snelheid. Kandidaten kunnen zich daarom volledig op de vraag concentreren. De finale van de Misset Horeca Kennistest 2008 belooft levendiger en moeilijker te worden. De winnaars zijn degenen die de meeste vragen goed hebben.

Prijzen

Naast de €1000,- die per categorie te winnen is, worden er nog meer prijzen uitgereikt. Zo winnen de beste school en het slimste horecabedrijf een wisselbokaal. Vorig jaar won het Friesland College de bokaal van Beste School. Docent Hans van de Zwaan van het Friesland College Leeuwarden draagt de bokaal over aan de slimste school van 2008. Het is zeer waarschijnlijk dat hij de beker mag overhandigen aan wederom het Friesland College, gezien de grote deelname van studenten en docenten van de school. De Rozentuin in Kessel won in 2007 de bokaal van Beste Horecabedrijf. Wie zich een jaar lang het slimste horecabedrijf mag gaan noemen weten we op dinsdag 8 januari 2008. Ondernemers en medewerkers treden dan in het strijdperk. Voor donderdag 11 januari zijn de beste studenten en docenten uitgenodigd.

Alle prijzen worden uitgereikt tijdens de Horecava, net als de extra prijzen, een stage in de Verenigde Staten voor studenten en een stage bij een sterrenrestaurant in Nederland voor medewerkers/ondernemers.

Prominentenronde

Vorig jaar traden vier prominenten in het strijdperk. Jack Verhoek (CBK) bleef in de bloedstollende finale Jeu Claes (KHN) nipt voor. John Beeren (De Bokkedoorns) en Marcel van Aelst (hotel Okura) werden in de tweede ronde verslagen.

Maandag 7 januari 2008 laten vier andere horecaprominenten zien wat voor kennis ze in huis hebben. Paul Fagel (chef-eigenaar Het Arsenaal in Naarden), Hajé de Jager (Hajé Restaurants), Charles van Goch (algemeen directeur Mise en Place Groupe) en Joke van der Wijngaart (beursmanager Horecava) gaan de strijd met elkaar aan. De winnaar krijgt een waardecheque van €1000,-, te schenken aan een goed doel. Vorig jaar ging het geld naar het Liliane Fonds.

DE FINALISTEN

ONDERNEMERS

1 Michiel Waterman, Delicio, Nunspeet

2 Paul Kuepers, De Rozentuin, Kessel

3 Henri van Wermeskerken, Cantina Mexicana, Groningen

4 Ronny Jonckheere, The Kettle, Ossendrecht

MEDEWERKERS

1 Everline Kok-Gernaat, Delicio, Nunspeet

2 Cees van Wijk, GT Tjaarda, Oranjewoud, Heerenveen

3 Jan-Arjen Plas, Peizer Hopbel, Drachten

4 Mike Muizebelt, badhotel Scheveningen, Den Haag

STUDENTEN

1 Siep de Vries, Friesland College, Wijnjewoude

2 Joris Kuiper, Friesland College, Leeuwarden

3 Glenn Willemsen, Friesland College, Leeuwarden

4 Charlotte Sieben, Kookstudio Thorn, Thorn

DOCENTEN

1 Bert IJsselmuiden, Friesland College, Leeuwarden

2 Robert Kiffers, Friesland College, Langeweer

3 Alexander Modderman, ROC West-Brabant, Bergen op Zoom

4 Fred Weide, Kennemer College, Purmerend

Reageer op dit artikel