artikel

Gebakken coquilles met in vanille en limoen gemarineerde trostomaat en vanilleolie (Henk Savelberg)

Horeca

Bereidingswijze: Snijd voor de wortelpuree de schoongemaakte winterwortel (zonder kern) in grove brunoise. Smelt de roomboter. Voeg wortel, laurier, tijm en knoflook toe. Stoof alles gaar op matig vuur. Verwijder de kruiden en knoflook. Blender de wortel glad. Maak af met peper en zout. Doe de massa in een hittebestendige spuitzak. Houd deze warm onder […]

Gebakken coquilles met in vanille en limoen gemarineerde trostomaat en vanilleolie (Henk Savelberg)

Bereidingswijze:

Snijd voor de wortelpuree de schoongemaakte winterwortel (zonder kern) in grove brunoise. Smelt de roomboter. Voeg wortel, laurier, tijm en knoflook toe. Stoof alles gaar op matig vuur. Verwijder de kruiden en knoflook. Blender de wortel glad. Maak af met peper en zout. Doe de massa in een hittebestendige spuitzak. Houd deze warm onder een wartelamp of op een bain-marie.

Bereid de tomaten. Vermeng het merg uit de vanillestok met de olijfolie. Plisseer de tomaten. Snijd de kapjes eraf. Snijd ze doormidden. Besprenkel de tomaat met driekwart van de vanilleolie, limoenrasp, peper en fleur de sel.

Besprenkel de coquilles met olie, peper en fleur de sel. Bak ze in een hete teflopan snel om en om. Verwarm de plakjes tomaat 1 minuut in de oven en leg ze op het bord. Dresseer de coquilles erop. Garneer met een streep wortelpuree en vanilleolie.

Reageer op dit artikel