artikel

Geroosterde paprikasoep

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 sjalotjes
  • 2 teentje knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 6 geroosterde paprika’s
  • 7 tomaten
  • 1 liter groentebouillon
  • worcestersaus
  • tabasco
  • 2 eetlepels gehakte basilicum

Bereidingswijze:
Pel de sjalotjes en teentjes knoflook en snipper ze. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes met de knoflook. Voeg de stukken gesneden geroosterde paprika en tomaten toe en bak deze 3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 2 minuten.

Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Voeg worcestersaus en tabasco naar smaak toe, laat de soep afkoelen en zet deze daarna in de koelkast om goed koud te worden. Roer voor het serveren het basilicum erdoor.

Reageer op dit artikel