artikel

Gewokte asperges met in teriyaki gemarineerde tonijn (Azië)

Horeca

Bereidingswijze Beurre Blanc: Breng de room met de Nouilly Prat in een pan aan de kook. Monteer op met koude klontjes boter. Breng op smaak met peper en zout en fijn gesneden gembernootjes. Bereidingswijze Teriyaki marinade: Meng de sojasaus, rijstwijn, suiker, olie, gehakte gembernootje en knoflook. Snijd de tonijn dun aan, plet iets eventueel en […]

Gewokte asperges met in teriyaki gemarineerde tonijn (Azië)

Bereidingswijze Beurre Blanc:

Breng de room met de Nouilly Prat in een pan aan de kook. Monteer op met koude klontjes boter. Breng op smaak met peper en zout en fijn gesneden gembernootjes.

Bereidingswijze Teriyaki marinade:

Meng de sojasaus, rijstwijn, suiker, olie, gehakte gembernootje en knoflook. Snijd de tonijn dun aan, plet iets eventueel en leg deze ongeveer 30 minuten in de teriyaki marinade.

Bereidingswijze asperges:

Verhit een scheutje olijfolie in de wok. Wok hierin de asperges goudbruin en voeg de geblancheerde peultjes en wortels toe. Blus af met wat soja. Voeg taugé toe en breng op smaak met peper en zout.

Leg de gewokte asperges in het midden van het bord. Leg hierop de gemarineerde tonijn. Dresseer de geblancheerde peultjes, wortels en de beurre blance met de gember en met een lepel Lee kum Kee saus erom heen.

Reageer op dit artikel