artikel

Griekse yoghurtparfait in een soepje van witte chocolade

Horeca

Voor wie na het lezen van het verhaal over de dessertkaart in vijf stappen in Misset Restaurant geïnspireerd is geraakt, hier een trendy nagerecht van de hand van Jeroen van Oijen, culinair adviseur Friesland Foods Professional. In het gerecht zijn verschillende moderne technieken verwerkt . Bovendien bevat het een aantal contrasten in smaak, structuur en temperatuur.

Griekse yoghurtparfait in een soepje van witte chocolade

Receptuur voor 10 personen
Parfait

  • 600 gram Debic Parfait
  • 200 gram Griekse yoghurt

Soepje

  • 250 gram Hollandia Slagroom, ongezoet
  • 120 gram witte chocolade
  • 80 gram magere yoghurt

Watermeloen

  • 1 dl sap van watermeloen
  • Honingkaramel
  • 150 gram glucose
  • 150 gram fondant
  • 100 gram honing

Bereidingswijze:
Meng voor de honingkaramel de glucose, fondant en honing en kook tot exact 165°C. Stort op een siliconenmatje en snijd in stukken. Laat uitharden en bewaar in een goed afgesloten bakje met siliconenkorrels.

Voor de flinterdunne honingkaramel een stuk van de hierboven bereide karamel opwarmen tussen twee siliconenmatten in een oven van 160°C. Uit de oven halen en zo dun mogelijk uitrollen met een rolstok. Breek de karamel in stukken.

Klop de Parfait op en vermeng met de Griekse yoghurt. Schep in een spuitzak en vul siliconenvormen. Strijk glad met een paletmes en plaats minimaal 8 uur in de vriezer.

Reageer op dit artikel