artikel

Grietfilet met een tapenade van limburgse mosterd, ezelfsham en blanke botersaus (Richard van de Velde)

Horeca

Bereidingswijze: Vermeng voor de tapenade de mosterd met de ragfijn in brunoise gesneden ezelsham. Maak het broodkruim zo fijn mogelijk met de deegroller. Meng dit met de mosterd en ham tot een smeuïge massa. Bak de grietfilet in de zonnebloemolie goudbruin. Bestrijk deze vervolgens met de tapenade. Bereid een blanke botersaus. Bereid de aardappelen. Snijd […]

Grietfilet met een tapenade van limburgse mosterd, ezelfsham en blanke botersaus (Richard van de Velde)

Bereidingswijze:

Vermeng voor de tapenade de mosterd met de ragfijn in brunoise gesneden ezelsham. Maak het broodkruim zo fijn mogelijk met de deegroller. Meng dit met de mosterd en ham tot een smeuïge massa. Bak de grietfilet in de zonnebloemolie goudbruin. Bestrijk deze vervolgens met de tapenade. Bereid een blanke botersaus. Bereid de aardappelen.

Snijd de spitskool ragfijn. Verhit deze in olie met een gesnipperd sjalotjes. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de room toe. Laat de massa iets indikken. Voeg als laatste de in olie gebakken mini-shii-take aan het gerecht toe. Schep het spitskool/shii-take mengsel in het midden van het bord. Leg de vis hierop. Serveer met gekonfijte aardappel. Nappeer met botersaus.

Reageer op dit artikel