artikel

Groene voorjaarssalade met knoflookcroutons

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 200 gram raapstelen
 • 200 gram wilde spinazie
 • 1 kropsla
 • 75 gram waterkers
 • 1 dl olijfolie
 • 2 tenen knoflook
 • 4 dikke sneden oud bruin brood
 • zout, peper

Voor de dressing:

 • 1 bakje tuinkers
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 tl dijon mosterd
 • 1 dl olijfolie, extra vierge

Bereidingswijze:
Knip de blaadjes en een stukje van de steel van het bosje raapstelen, verwijder de harde stelen van de spinazie en pluk de bladeren van de kropsla en de waterkers. Was alle sla in koud water en droog het. Verhit in een grote koekenpan de olijfolie op de laag vuur met de tenen knoflook. Snij de plakken brood in flinke blokken, zo groot als het brood dik is. Verwijder de knoflook uit de pan, draa het vuur half hoo gen bak de broodblokken al omscheppeld in de olie egaal lichtbruin.

Bestrooi de croutons met wat zou en peper en bewaar ze afgedekt met keukenpapier. Knip voor de dressing de blaadjes van de tuinkers en pureer ze samen met de overige ingrediënten. Doe de sla in een kom en meng de dressing er goed doorheen. Verdeel de sla over 4 borden en bestrooi met de croutons.

Reageer op dit artikel