artikel

Helden en toppers op Kennisterras

Horeca

Op het Kennisterras op de Horecava ontmoeten bezoekers bijzondere mensen uit de branche: van geslaagde ondernemers tot winnaars van prestigieuze prijzen. In een kwartier tijd delen zij hun succes en ervaringen. Op het Kennisterras presenteren bovendien 9 organisaties uit de branche zich gezamenlijk: SVH, Koninklijke Horeca Nederland, Koksgilde/Gastvrijheidsgilde, Kenwerk, FNV Horeca, CNV BedrijvenBond, De Unie, bedrijfschap Horeca en Catering en Sena.

Helden en toppers op Kennisterras

Maandag 11 januari

10 jaar Horecava Innovation Award, Organisatie: Horecava

12.00 – 13.00 uur (presentatie 12.15 uur)

De Horecava Innovation Award beleeft de tiende editie. Alle reden om het publiek kennis te laten maken met de winnaars van 2010 en de beste prijswinnaars van de negen eerdere edities. Ook de juryleden geven acte de présence.

Meest Markante Horeca Ondernemers, Organisatie: Koninklijke Horeca Nederland

13/00 – 13.45 uur (presentatie 13.15 uur)

Met winnaar Arjan Broekema (’t Proeflokaal in Zwolle), nummer 2 Wim Postman van ’t Stasjons Kofjehús in Molkwierum, nummer 3 Toon Naber van Hotel Karel V in Utrecht en publieksprijswinnaar Martin van der Zee van Het Pannekoeckershuys in Den Hout.

30 jaar Meesterkoks, Organisatie: SVH

13.45 – 14.30 uur (presentatie 14.00 uur)

In 2010 bestaat de titel SVH Meesterkok 30 jaar. Op het Kennisterras wordt het startsein gegeven voor het jubileumjaar van deze SVH-meestertitel, die de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de horeca is. Niet alleen een zeer bekende SVH Meesterkok, maar ook een SVH Wijnmeester, SVH Meestergastheer, SVH Meesterschenker en SVH Meesterijsbereider geven acte de présence.

50 jaar Gouden Koksmuts, Organisatie: Koksgilde en Gastvrijheidsgilde

15.15 – 16.15 uur (presentatie 15.30 uur)

Het is in 2010 precies 50 jaar geleden dat de wedstrijd om de Gouden Koksmuts (voorheen Zilveren Koksmuts) plaatsvond. Er zijn korte interviews met oud-winnaars en bekende juryleden uit verleden en heden en ontmoetingen met veel kopstukken uit de culinaire wereld.

Dinsdag 12 januari

Voorproefje Gilden Academie, Organisatie: Koksgilde/Gastvrijheidsgilde

12.00-13.00 uur (presentatie 12.15 uur)

De Gilden Academie presenteert het nieuwe programma workshops en masterclasses op het gebied van o.a. culinaire zaken, drank-spijs, service en gastvrijheid. Topkok Paul Fagel (voorzitter Koksgilde) en Hans Kerssemakers (voorzitter Gilden Academie) geeft samen met collega’s een voorproefje.

Mijn Tent is Top-winnaars, Organisatie: SVH

13.45-14.30 uur (presentatie 14.00 uur)

Winnaars van Mijn Tent is Top delen hun kennis en ervaringen over het starten van een eigen onderneming met het publiek. Met Coquille Den Bosch (2007), Flinstering Breda (2008) en De Pastinaeck Amersfoort (2009).

Muziek in de horeca, Organisatie: SENA

15.30 – 15.45 uur

Trendwatcher & horecaconsultant Michael Wieler vertelt met beeld en geluid over de meerwaarde van muziek in de horeca. Aan bod komt welke invloed muziek heeft op ons humeur en onze keuzes. SENA presenteert hiermee de nieuwe website MUZIEKWERKT.NL

Woensdag 13 januari

Benoeming HorecaHeld 2010, Organisatie: SVH

12.00-13.00 uur (presentatie 12.15 uur)

Ambassadeurs van het project zijn het afgelopen jaar op zoek gegaan naar inspirerende HorecaHeldenverhalen. Van oktober t/m december van dit jaar worden 9 HorecaHelden genomineerd. Bezoekers kunnen t/m december stemmen via de site www.HorecaHelden.nl. Op het kennisterras ontvangt de Held met de meeste stemmen de eervolle titel “HorecaHeld 2010”.

De campagne HorecaHelden wil horecaondernemers bewust maken van het belang van een goed personeelsbeleid en hun invloed hierop. De campagne benadrukt dit door Helden te benoemen, mensen die het verschil maken binnen het bedrijf en de branche! Meer dan 180 ambassadeurs hebben zich dit jaar ingezet voor de campagne. Zij zijn uitgenodigd voor dit feestelijke onthaal.

Muziek in de horeca, Organisatie: SENA

14.00 – 14.15 uur

Trendwatcher & horecaconsultant Michael Wieler vertelt met beeld en geluid over de meerwaarde van muziek in de horeca. Aan bod komt welke invloed muziek heeft op ons humeur en onze keuzes. SENA presenteert hiermee de nieuwe website MUZIEKWERKT.NL

Lancering Quiz SVH Raising the Bar

Bezoekers spelen met bekende caféondernemers de quiz en trainen zo hun vaardigheden in verkopend adviseren.

Donderdag 14 januari

HorecaVakPunt, Organisatie: SVH

12.00-13.00 uur (presentatie 12.15 uur)

De eerste HorecaVakPunt-leerling van het Jaar wordt gehuldigd. Bovendien vertellen een leerling, docent en leermeester van een ‘hot’ leerbedrijf wat de toegevoegde waarde is van HorecaVakPunt. Bij dit project werken horecascholen en leerbedrijven aan versterking van het praktijkleren in de horeca met als doel vakmensen goed op te leiden voor de toekomst (www.horecavakpunt.nu).

Leerbedrijf van het Jaar, Organisatie: Kenwerk

13.45 – 14.45 uur (presentatie 14.00 uur)

Restaurant Middenhuis in Teteringen, hotel-restaurant De Lutt in De Lutte en Golden Tulip Hotel Tjaarda in Oranjewoud zijn de genomineerden voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2010 in de horeca. Met aan de piano presentator Gregor Bak, die een serenade brengt aan de kandidaten. Doel is de prijs is het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de horecasector hebben onder de aandacht te brengen.

Uitreiking award meest gedraaide nederpophit in de horeca in 2009

voor ‘Jjij denkt maar dat je alles mag van mij’ aan Frans Duijts

Uitreiking award meest gedraaide Nederlandse artiest in de horeca in 2009

voor André Hazes. De prijs wordt uitgereikt aan zijn kindereren Roxeanne en André.

15.15-16.15 uur (presentatie 15.30 uur)

Reageer op dit artikel