artikel

Indiaas naanbroodje met ei en currysaus

Horeca

Naanbrood komt uit India. Daar dienen de platte, druppelvormige broden als bord en ook als bestek: met stukjes dubbelgevouwen naam breng je makkelijk pittige curries naar je mond. Traditioneel wordt naan gebakken tegen de wand van een tandoor oven. Vaak is de korst bedekt met pittige kruiden.

Indiaas naanbroodje met ei en currysaus

Ingrediënten voor 2 personen
2 voorgebakken gekruide naanbroodjes
½ eetlepel olie
1 ui, gesnipperd
½ -1 eetlepel milde Indiase currypasta of kerriepoeder
4 eetlepels zure room
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels koriander, fijngehakt
¼ krop ijsbergsla, in dunne reepjes
4 hardgekookte eieren, grof gehakt
2 eetlepels gedroogde uitjes (potje)

Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de naanbroodjes in ca. 5-7 minuten af. Verhit intussen de olie in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de currypasta erdoor en fruit alles ca. 1 minuut. Laat dit iets afkoelen en roer dan de zure room, mayonaise, grofgehakte eieren en de helft van de koriander erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de naanbroodjes overlangs open en bestrijk de snijvlakken heel dun met de currysaus. Leg de onderkanten op twee borden en verdeel de slareepjes erover. Schep de rest van de currysaus erover en strooi tot slot de koriander én de gedroogde gefruite uitjes erover. Leg de bovenkanten van de naanbroodjes erop.

Bereidingstijd: 20 minuten

Morgen besluiten we deze serie dicht bij huis met een Hollandse uitsmijter.

Wil je nu nog meer broodrecepturen bekijken?Ga dan naar www.brood.net
De site van het Voorlichtingsbureau Brood.

Reageer op dit artikel