artikel

Inferno verwoest de Bonte Wever

Horeca

Met de miljoenenbrand in uitgaanscentrum en hotel De Bonte Wever in Slagharen is het horeca-imperium van zakenman Hennie van der Most een zware klap toegebracht. Het complex moet als verloren worden beschouwd. Het is nog niet duidelijk hoe het vuur is ontstaan.

Inferno verwoest de Bonte Wever

Vorige week maandagmiddag brak in het hotel-, congres- en uitgaanscomplex een grote, uitslaande brand uit die begon in de sauna. Zo’n honderd gasten werden geëvacueerd. De ruim tweehonderd aanwezige brandweerlieden konden niet voorkomen dat niet alleen De Bonte Wever, maar ook een op enkele honderden meters afstand gelegen boerderij werd verwoest.

Brandveiligheid
Maandagochtend was een vertegenwoordiger van de brandweer nog op het complex om te praten over het verbeteren van de brandveiligheid. Die concludeerde toen dat de brandveiligheid niet optimaal was. Eigenaar Hennie van der Most reageerde dinsdagmorgen echter laconiek op de beschuldiging. ‘Door de ramp in Volendam zijn de regels dusdanig streng geworden dat geen enkel horecabedrijf voor 100 procent aan de eisen voldoet. Ik ben ervan overtuigd dat de brandveiligheid bij ons wel degelijk in orde was.’
De Bonte Wever is een van de eerste horecaprojecten van Van der Most. In 1980 kocht hij het bedrijfspand van de Nederlandse Bontweverij en veranderde de fabriek in een multifunctioneel centrum met onder meer een hotel, restaurants, tennis-, kegel- en bowlingbanen en congreszalen. Van der Most stond ook aan de wieg van kiprestaurantformule Piri-Piri. Grote bekendheid verwierf hij met de aankoop van de voormalige kernreactor in Kalkar, die hij momenteel omtovert tot attractiepark Kernwasser Wunderland.

Uitgaanscentrum
De brand in De Bonte Wever is een zware slag voor Van der Most, die tot nog toe nauwelijks tegenslagen kende. ‘Dit is het ergste wat mij als ondernemer is overkomen.’ Hij vindt het nog veel te vroeg om te speculeren over een tweede Bonte Wever. ‘Laten we eerst maar eens afwachten wat er uit het onderzoek komt.’
Het personeel van het verwoeste uitgaanscentrum kan zo goed als zeker aan het werk in horecabedrijven in de omgeving.

Reageer op dit artikel