artikel

Introductie Goed Idee Trofee

Horeca

De vakwedstrijd om de Goed Idee Trofee die het vakblad Snackkoerier samen met Remia organiseert, draait op volle toeren. Eigenaren en medewerkers van fastfoodbedrijven beschikken over vernieuwende ideeën voor hun bedrijfsvoering, zo blijkt ook uit de nieuwste inzendingen.

Van Ron Ruwiel van Kwalitaria Sluisplein in Ouderkerk a/d Amstel ontving het vakblad Snackkoerier een aantal oplossingen voor klein behuisde cafetaria’s. Hij bedacht een opbergruimte voor servetten, fritesvorkjes en ijslepeltjes die op de kassa-unite wordt geplaatst. ‘De toonbank op de vitrine is hierdoor leeg en dus overzichtelijk, zodat je in de spits de bestellingen makkelijk kwijt kunt’, aldus Ruwiel.

Ook Smulwereld De Smulhoek in Bergschenhoek, Cafetaria van het Jaar 2000, zond goede ideeën in. Eén daarvan gaat over hygiëne. ‘Om te voorkomen dat handdoeken meer dan één dag in gebruik zijn, hebben we voor iedere dag doeken in een andere kleur’, laat Sascha Tjia weten.
‘Maandag zwarte doeken, dinsdag groene, woensdag rode, etc. Geen verwarring meer op de werkvloer en iedere dag schone doeken!’

Reageer op dit artikel