artikel

Lekker eten met bier

Horeca

In restaurants hebben bierliefhebbers het lastiger dan wijnlief-hebbers: bij veel restaurants staat immers wel een wijnkaart op het menu, maar geen bierkaart.

Lekker eten met bier

In restaurants hebben bierliefhebbers het lastiger dan wijnliefhebbers: bij veel restaurants staat immers wel een wijnkaart op het menu, maar geen bierkaart. Toch heeft bier alle kwaliteiten die nodig zijn om bij verschillende soorten gerechten te drinken. Sommige biersoorten wekken de eetlust op, andere zijn juist bijzonder geschikt om tijdens de maaltijd te drinken.

Culinaire mogelijkheden

De toepassingen van bier in de keuken zijn divers. Een stoofschotel met vlees of wild is het bekendste voorbeeld hiervan. Door de in bier aanwezige suikersedimenten krijgen de schotels een lichte karamelsmaak die het vlees extra lekker maakt. Daarnaast zijn er nog recepten voor in bouillon gekookte vis en is bier heerlijk in geleien. Ten slotte zijn ijs en sorbets met fruitige of abdijbieren ook heel bijzonder.

De smaken van bier

Koken met bier

Reageer op dit artikel