artikel

Leve de prinses!

Horeca

Prinses Màxima en prins Willem-Alexander zijn gistermiddag de trotse ouders geworden van een dochtertje. ‘ Het kind werd zondag om één minuut over vijf geboren in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. De naam van het nieuwe prinsesje is nog niet bekend. Wel onthulde de Rijksvoorlichtingsdienst dat de baby 3310 gram, weegt, 52 centimeter lang is en ‘kerngezond’. Gisteravond presenteerde Willem- Alexander zijn dochtertje aan de pers, tijdens een officiële persbijeenkomst. Hij zei ‘dankbaar en gelukkig’ te zijn met ‘de allermooiste baby van de wereld’.

Leve de prinses!

Veel Nederlanders zullen vandaag op een speciale manier de geboorte van de nieuwe Prinses vieren. De Oranjeverenigingen zijn gistermiddag al gestart met hun activiteiten. U, als horecaondernemer, kunt natuurlijk niet achterwege blijven. Op z’n minst zou u vandaag uw gasten kunnen trakteren op beschuit met oranje muisjes, krentewegge of een andere lokale geboortetraktatie.

Wilt u het iets groter aanpakken? Stel dan een speciaal Prinsesjesmenu samen. Hieronder geven wij u een suggestie hoe dat Prinsesse-menu eruit zou kunnen zien:

Aperitief:
Oranjebitter

Voorgerecht:
Heldere Prinsessesoep met garnalen

Hoofdgerecht:
Soestdijks Varkenshaasje

Bijgerecht:
Wortelballetjes in room-tuinkruidensaus

Nagerecht:
Baarnse Worteltaart

Bekijk hier alle Prinsesserecepten!

Past het bovenstaande menu niet in uw concept? Denk dan eens aan een oer-Hollandse stamppot wortelen. Kleed de stamppot mooi aan met vlaggetjes en serveer het gerecht op rood, wit, blauwe borden. Uiteraard kunt u er ook nog voor kiezen om alleen de ‘Prinsessesoep’ op het dagmenu te zetten. Eventueel gevolgd door een Argentijnse steak, geserveerd met een toefje oranjeboter.

Oranjeboter
Op 250 gram boter heeft u nodig:
– twee sinaasappels
– een mespuntje zout
– één citroen

Was één sinaasappel en rasp de schil. Pers daarna de sinaasappels en de citroen uit. Kook het sap met de sinaasappelrasp in tot een derde van het sap overblijft. Zeef het sap en laat het helemaal afkoelen. Klop met een mixer de boter luchtig met het zout en het sap.

Wat u ook besluit, besteed in ieder geval aandacht aan de geboorte van de nieuwe prinses. Veel Nederlanders zijn Koningsgezind en zullen uw originaliteit en moeite op prijs stellen.

Reageer op dit artikel