artikel

Marlijnsteak met witloof en bieslook

Horeca

Ingrediënten 8 stronkjes witlof boter 2 el fijngehakte bieslook 8 el olijfolie peper en zout 3 el sherryazijn 4 marlijnsteaks BereidingLaat de steaks aan beide kanten goudbruin kleuren in boter. Breng op smaak. Laat ze in totaal 12 tot 15 minuten bakken tot ze gaar zijn.Snijd het witloof in julienne en stoof de stukjes in […]

Marlijnsteak met witloof en bieslook

Ingrediënten

  • 8 stronkjes witlof
  • boter
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 8 el olijfolie
  • peper en zout
  • 3 el sherryazijn
  • 4 marlijnsteaks
  • Bereiding
    Laat de steaks aan beide kanten goudbruin kleuren in boter. Breng op smaak. Laat ze in totaal 12 tot 15 minuten bakken tot ze gaar zijn.Snijd het witloof in julienne en stoof de stukjes in boter tot ze mooi bruin zijn. Kruid met peper en zout. Blus de pan met de sherryazijn en voeg de olijfolie toe.Schik de steaks op een bedje witloof en giet de vinaigrette errond. Bestrooi met bieslook.