artikel

Ontdek het nieuws in eigen wereld

Horeca

Bezoekers beleven in hun eigen wereld de laatste trends. Een speciale sfeer, aankleding en een podiumprogramma zorgen ervoor dat zij zich hier thuis voelen.

Ontdek het nieuws in eigen wereld

BUITEN voor zomer en winter

Met je voeten in het zand zie je de laatste trends voor het strandterras. Groene silhouetten markeren het parkterras, terwijl Amsterdamse gevels het stadsterras omarmen. Wereld BUITEN is veel groter dan de voorgaande wereld STRAND die zich beperkte tot seizoenshoreca. Vanwege het rookverbod is 2009 hét jaar voor de buitenhoreca. Het terras is er nu voor alle seizoenen. Wie er handig op in weet te spelen, maakt van het terras een extra omzetmaker. Deze wereld biedt o.a. een overweldigende inspiratiebron aan meubilair. Van een strak, modern terras tot lekker lui loungen. Om de winterkou eronder te krijgen, zijn er bovendien volop ideeën voor verwarming en overkapping. Wie nog twijfelt over de voordelen en mogelijkheden van een terras kan aanhaken bij de dagelijkse talkshow. 2009 zal vanwege het rookverbod meer dan ooit het verhaal van de buitenhoreca zijn. Gasten en publiek wisselen ervaringen uit en discussiëren met elkaar over mogelijkheden, tegenvallers en succesnummers.

Bruisend NACHTLEVEN

Het hele uitgaanscircuit kan geheel in stijl de nieuwste trends voor de eigen onderneming in NACHTLEVEN beleven. Sfeervolle muziek, kleurrijke verlichting en een bijzondere aankleding zorgen voor een heel eigen sfeer. Van buurtcafé tot grandcafé en van loungebar tot megadiscotheek, iedereen vindt hier een compleet aanbod van beeld en geluid, inrichting en marketingconcepten. Ook op drankgebied zijn er volop nieuwe trends te ontdekken, onder andere bij Bols. Natuurlijk heeft NACHTLEVEN ook een podium met wervelende bartendershows en swingende dj’s. Bezoekers kunnen een demonstratie volgen bij de Bols Bartending Academy en zo ontdekken hoe snel en efficiënt jenevercocktails te maken zijn. Aan het einde van iedere dag is er een finale tussen de twee snelste deelnemers op het podium. Voor de winnaar is er een gratis cursus. Op dinsdag en woensdag is er de NACHTLEVEN-Talkshow in samenwerking met het blad Nightlife Magazine. De talkshow is de eerste dag gericht op cafés en strandtenten en de tweede dag op discotheken, clubs en andere uitgaansgelegenheden.

SMAKEN voor restaurateurs op MARKT

Ontdek de Spaanse Boqueria op de Horecava. In tientallen marktkramen zijn bijzondere culinaire ingrediënten en dranken te proeven. Verse producten en delicatessen staan op het menu. Restaurateurs en koks kunnen zelf praten met de producenten van de vaak bijzondere regionale specialiteiten. MARKT wordt georganiseerd in samenwerking met Levensmiddelengroothandel De Kweker. Op het MARKT-plein vindt er in samenwerking met Misset Restaurant dagelijks van maandag t/m woensdag om 14.00 uur een debat met kookdemonstraties en proeverijen plaats.

Maandag 12 januari: TV koks: Niet meer van de buis te branden

Elke Nederlandse en zelfs regionale zender heeft er wel een: de televisiekok. Na Britse toppers als Gordon Ramsay en Jamie Oliver wagen steeds meer Nederlandse koks zich aan een eigen televisieshow. Sommigen zijn succesvol en anderen blijven onbekend bij de grote massa. Hoe word je een tv-kok met hoge kijkcijfers en wat levert het op? Al bekend als gast: Maarten Hoekstra (cheffen.nl / Net5) en Leon Mazaraic (Link).

Dinsdag 13 januari: De Wereld van het Wedstrijdkoken

Nederland is er steeds beter in: wedstrijdkoken. In 2008 werd Toine Smulders van restaurant Villa Copera uit Tolkamer wereldkampioen. Het Nationale Wedstrijdteam behaalde in oktober 2008 goud en zilver in Erfurt bij de Olympische kookkampioenschappen. En Wim Klerks van restaurant Les Jumeaux in Bennebroek vertegenwoordigt Nederland in Lyon tijdens de mondiale strijd om de Bocuse D’Or. De gastronomische groei van ons land lijkt uit te monden in betere prestaties bij wedstrijden. Hoe word je een goede wedstrijdkok? Schuilt er in iedere kok een wedstrijdtijger? Met:

Toine Smulders, Villa Copera in Tolkamer, wereldkampioen koken

Wim Klerks, Les Jumeaux, Bennebroek. Nederlandse deelnemer aan de Bocuse D’Or (mondiale kookstrijd)

Wynand Vogel, internationaal jurylid en verbonden aan het Nationale Kookteam als chef de mission

Peter Bakker, begeleider van het regionale kookteam van Amsterdam

Barry de Back, lid van het regionale kookteam van Amsterdam, werkzaam bij Sophia in Amsterdam, komt koken.

Woensdag 14 januari: Koken met bier

Hoe lastig of gemakkelijk is het om met bier te koken? Wat kost het en hoe verras je je gast hiermee? Met o.a. Jac Wezenbeek van Caruso in Roosendaal, winnaar van de Bier en Gastronomie-award.

Thuis voor hoteliers op HOTEL

In een luxe ambiance vinden hoteliers alle inspiratie voor hun bedrijf: of dat nu een luxe boetiek-, landelijk dorpshotel, bed & breakfast of een grootschalige hotelketen is. Tientallen leveranciers van o.a. hotelinrichting, reserveringssystemen, bedden en bedlinnen, kameraankleding, guest supplies en interieurontwerp tonen de laatste primeurs. Het HOTEL-plein biedt in een sfeervolle omgeving de mogelijkheid tot het ontmoeten van collega’s. Bezoekers kunnen er genieten van culinaire, muzikale sessies op de spectaculaire ‘kook’vleugel van de We Care Foundation. Iedere middag zijn er in de HOTEL-lounge besloten netwerkbijeenkomsten in samenwerking met Misset Hotel, Hotello TOP, Mise en Place en Horecava. Iedere dag staat er een ander onderwerp centraal:

Maandag 12 januari: Nieuwe Hotelketens: wat is hun geheim?

Nieuwe hotelformules delen hun ervaringen. Onderwerpen zijn hotelinvestments, scheiding management & vastgoed en het eeuwige branding & marketing-communicatie beleid.

Dinsdag 13 januari: Hostmanship, de kritische factor in succesvol ondernemen

Dit is de sleutel tot succes in uw personeelsmanagement. Een aantal leading trainingsbedrijven vertellen over baanbrekende technieken die zij hanteren.

Woensdag 14 januari: De Wereld als werkterrein. Made in Holland, wanted abroad!

Alles over en van succesvolle hotello’s die internationaal carrière hebben gemaakt.

Donderdag 15 januari: Young Hotello Career Day: Go International!

De dag voor hotelschoolstudenten, georganiseerd door HRC International, Mise en Place en Hotello TOP.

Reageer op dit artikel