artikel

Op de bres voor Iers vlees

Horeca

De tegenvallende economie heeft z’n weerslag op de inkoop van vlees door restaurants, met name de toprestaurants. ‘De afgelopen vier weken zien we een terugval van 20 tot 30 procent’, laat Fons Hesseling van Hesseling Vlees weten. ‘De oorzaak kan voor een deel liggen in het feit dat we midden in het wildseizoen zitten, maar ik heb toch sterk de indruk dat het vooral komt doordat het in veel bedrijven gewoon wat minder gaat.

Op de bres voor Iers vlees

Meer dan ooit is het bedrijf gebaat bij goede pr. Daarom hield de grossier, in samenwerking met de Ierse afzetorganisatie Bord Bia en de Ierse ambassade, bij Vossius een lunch voor een twintigtal chefs van sterrenrestaurants die hun vlees van Hesseling betrekken. Hesseling zet wekelijks 4000 kilo osse- en lamsvlees af op de Nederlandse markt – voor een belangrijk deel in de restaurantsector – op jaarbasis goed voor een omzet van €2 miljoen.

De vraag in Nederland naar Iers rundvlees heeft volgens Hesseling niet geleden onder de bse-crisis. Er gold een boycot voor Brits rundvlees, maar de republiek Ierland kon gewoon uitvoeren. ‘Het is lekker vlees, puur van smaak’, zegt Hesseling. ‘Ierland telt 13 miljoen ossen, en die beesten staan rustig en vrij te grazen. Er is ruimte zat, schoon water en schone lucht. Dat kan alleen maar lekker vlees opleveren.’

Reageer op dit artikel