artikel

Organisatoren dancefeesten samen in belangenvereniging

Horeca

RIJSWIJK – De organisatoren van dancefeesten in Nederland willen een gezamenlijke belangenvereniging oprichten. De plannen hiervoor zijn in een stroomversnelling geraakt nadat twee bezoekers van Evenementenhal Hemkade in Zaandam onlangs aan drugs zijn bezweken.

Volgens Henk Witteveen, organisator van de Fast Forward Dance Parade in Rotterdam, zijn de plannen nog in een pril stadium. De ideeën voor een belangenvereniging werden vorig jaar december al geopperd. Witteveen gelooft dat er voldoende draagvlak voor de belangenvereniging is aangezien er in de dancescene vooral landelijke regelgeving ontbreekt. ’Er zijn een aantal gemeenschappelijke belangen’, aldus Witteveen. Zo moeten er volgens hem duidelijke regels komen als het gaat om verantwoordelijkheid bij drugsgebruik. ‘Het is nu niet helder wie waarvoor moet worden aangesproken’, aldus de organisator. Verder moeten de organisaties zich volgens hem ook gezamenlijk buigen over zaken als bijvoorbeeld BTW-tarieven, de veiligheid van de bezoeker en het imago van de partyscene.

Reageer op dit artikel