artikel

Pastasalade met sprotten

Horeca

Ingrediënten 300 g pasta (spaghetti)200 g kaas (belegen, Goudse)10 theel citroensap4 tomaten2 eieren2 blikken sprotten (in olie)1 ui1 el peterseliewitte peper BereidingKook eieren in 10 minuten hard, laat schrikken, pel en prak in een kommetje fijn. Kook de pasta volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking. Snij ondertussen tomaat in partjes. Rasp kaas. Snipper ui fijn. […]

Ingrediënten
300 g pasta (spaghetti)
200 g kaas (belegen, Goudse)
10 theel citroensap
4 tomaten
2 eieren
2 blikken sprotten (in olie)
1 ui
1 el peterselie
witte peper

Bereiding
Kook eieren in 10 minuten hard, laat schrikken, pel en prak in een kommetje fijn. Kook de pasta volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking. Snij ondertussen tomaat in partjes. Rasp kaas. Snipper ui fijn. Giet de inhoud van de 2 blikjes sprotten met de olie in een ruime schaal. Voeg het sap van 2 citroenen toe en prak de sprotten met de olie en het sap goed fijn tot er een smeuïge massa ontstaat. Voeg de fijngeprakte eieren toe en doe er wat peper doorheen.

Schep de gekookte en afgekoelde spaghetti goed door de massa heen en doe dan de in partjes gesneden tomaten, kaas en ui erdoor. Garneer de salade met fijngehakte peterselie.
Variatie: gebruik ook eens andere pastasoorten zoals macaroni, spiralli of farfalle.

Ingrediënten
300 g pasta (spaghetti)
200 g kaas (belegen, Goudse)
10 theel citroensap
4 tomaten
2 eieren
2 blikken sprotten (in olie)
1 ui
1 el peterselie
witte peper

Bereiding
Kook eieren in 10 minuten hard, laat schrikken, pel en prak in een kommetje fijn. Kook de pasta volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking. Snij ondertussen tomaat in partjes. Rasp kaas. Snipper ui fijn. Giet de inhoud van de 2 blikjes sprotten met de olie in een ruime schaal. Voeg het sap van 2 citroenen toe en prak de sprotten met de olie en het sap goed fijn tot er een smeuïge massa ontstaat. Voeg de fijngeprakte eieren toe en doe er wat peper doorheen.

Schep de gekookte en afgekoelde spaghetti goed door de massa heen en doe dan de in partjes gesneden tomaten, kaas en ui erdoor. Garneer de salade met fijngehakte peterselie.
Variatie: gebruik ook eens andere pastasoorten zoals macaroni, spiralli of farfalle.