artikel

Peter Zandbouw zoekt steeds weer naar nieuwe producten

Horeca

Wie wordt er de nieuwe mr. of mrs. Catering? Vandaag stellen we kandidaat Peter Zandboer van De Leijhoek voor.

Peter Zandbouw zoekt steeds weer naar nieuwe producten

Peter Zandboer laat dagelijks zien dat de verschillen tussen horeca, bedrijfs- en partycatering en zorgcatering soms erg klein zijn. ‘Steeds blijven zoeken naar nieuwe producten’.

Naam: Peter Zandboer.

Categorie: Grootkeuken/institutioneel.

Functie: directeur van De Leijhoek, een familiebedrijf dat sinds 1954 zorgsector-gericht actief is met twee cateringbedrijven/restaurants.

Belangrijkste taken: stuurt het bedrijf aan, geeft leiding over keuken en restaurants, kooklessen en catering. Is bezig nieuw, derde bedrijf op te starten.

Belangrijkste ontwikkelingen: de drempels tussen consument en catering, horeca en voeding verdwijnen. Kookworkshops hebben een band gecreëerd; door te laten zien wat je doet, wat allemaal met voeding gedaan kan worden maar wat daar ook allemaal bij komt kijken, krijgt het publiek meer respect voor de catering.

Doel: Steeds blijven zoeken naar nieuwe producten met een hoge omzetsnelheid, voor een nog beter rendement. Voorbereiding in stillere uren geeft rust in de productie en levert tijdwinst wanneer het druk is.

Visie op voeding: zoveel mogelijk verse ingrediënten, een kwalitatief hoogwaardig eindproduct en een ruim assortiment maken dat de klant weinig klaagt en veel koopt. Voeding is voor ons allemaal, en voor altijd.

Personeel: Niet boven je mensen gaan staan, zelf een handje meehelpen als dat nodig is en motiveren maar niet opjagen. Door een goede werksfeer en zo af en toe een goed gesprek, ook buiten het werk, hou je de mensen scherp. En door goede afspraken. Regels zijn regels. Bedrijf en werkzaamheden staan omschreven in een handboek.

Promotie: Mensen laten zien dat je meer kan dan waar je dagelijks mee bezig bent. Voorzitter geweest van de NCCK, nog altijd actief in culinaire kookwedstrijden, cursus Kookschool De Contente Mens.

Toekomst: Ziet er goed uit. Buiten ligt een grote markt, met grote kansen.

Drie sterke en zwakke punten

Drie sterke punten: nooit nee kunnen zeggen tegen zaken die met het vak te maken hebben, plaatst graag anderen op de voorgrond, erg kritisch op eigen werk.¤¤Drie zwakke punten: zelfde als de sterke punten.¤

Reageer op dit artikel